DUFFY, HERBIE HANCOCK, B.B. KING, JAMIE CULLUM OP NORTHSEA JAZZ 2009

18-02-2009 @ 14:45

Vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 juli 2009 vindt de 34ste editie van het North Sea Jazz Festival plaats in Ahoy, Rotterdam. De festivalorganisatie heeft nu de eerste bevestigde artiesten bekendgemaakt: Duffy, Herbie Hancock & Lang Lang, B.B. King, James Taylor en Jamie Cullum. Aanstaande vrijdag start de Early Bird Ticket Sale met de verkoop van all-in tickets en driedagenkaarten.

Soulzangeres Duffy won onlangs een Grammy voor haar album Rockferry. Met dit album leverde zij een verpletterende debuutplaat af, waarin de zangeres uit Wales teruggrijpt op muziek uit de jaren zestig.

Een uniek project op North Sea Jazz is het optreden van Herbie Hancock en Lang Lang. De jonge pianist Lang Lang opende vorig jaar de Olympische Spelen in zijn thuisland, en speelt overal ter wereld voor volle concertzalen. In dit unieke project bundelt hij zijn talent aan dat van de Amerikaanse jazzmuzikant Herbie Hancock. Samen spelen zij onder andere Gershwin's Rhapsody in Blue.

B.B. King's naam duikt vele malen op in de North Sea Jazz historie. Na zijn Farewell tournee in 2005 keert de Amerikaanse blueskoning terug naar het festival.

Ook zanger/pianist Jamie Cullum was eerder te zien op North Sea Jazz. Met zijn optreden op het festival in 2004 brak hij finaal door bij het Nederlandse publiek. Vijf jaar, vier miljoen verkochte albums en vele prijzen later komt hij als wereldster terug.

Singer songwriter Jamer Taylor's laatste optreden in Nederland was helemaal uitverkocht. Gelukkig komt hij graag nog eens terug voor een optreden op North Sea Jazz, en neemt hij zijn Band of Legends mee! Met een gezelschap van elf vocalisten en muzikanten, waaronder de beroemde drummer Steve Gadd, speelt hij zijn favoriete nummers.

Vanaf vrijdag 20 februari kunnen festivalbezoekers met korting alvast driedagen- en all-inkaarten voor North Sea jazz 2009 aanschaffen. Een driedagenkaart kost tijdens de Early Bird Ticket Sale € 169,- (reguliere kaartprijs € 179,-) excl. servicekosten en een all-in ticket € 335,- (reguliere kaartprijs € 349,-) excl. servicekosten. Dagkaarten zijn verkrijgbaar in de reguliere voorverkoop vanaf 9 mei.

De Early Bird Ticket Sale start 20 februari en eindigt op 5 mei 2009. In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn North Sea Jazz tickets niet te koop via verschillende voorverkoopadressen. Kaarten zijn vanaf dit jaar verkrijgbaar via CTS Eventim. Tickets zijn telefonisch (0900-10102020, 44 ct.p.m.) en online via de officiële North Sea Jazz website (www.northseajazz.com) te bestellen. De servicekosten bedragen 10% van de toegangsprijs, met een maximum van € 10,- per ticket.

Alle ticketkopers ontvangen een e-mail met een unieke code waarmee ze later dit jaar een gratis North Sea Jazz sampler op iTunes (www.itunes.com) kunnen downloaden. Op deze sampler staan tracks van diverse North Sea Jazz artiesten. De reguliere kaartverkoop van alle kaartsoorten (dagkaarten, driedagenkaarten, all-in tickets, plusconcertkaarten) start op 9 mei.

NORTH SEA JAZZ FESTIVAL
: 10, 11 & 12 juli 2009, Ahoy Rotterdam