Amsterdamse rockband zet zich in voor Stichting KiKa

14-01-2009 @ 13:03

De Amsterdamse rockband The Covenant is in november 2008 gestart met de “Welcome To The Real World tour” ter promotie van hun zesde, gelijknamige album. Naast het geven van reguliere optredens heeft The Covenant besloten om speciale KiKa concerten te organiseren op schoolfeesten en daarvoor hebben zij een speciaal concept bedacht.

Bij de verkoop van 40 cd's (voor €10 per stuk) komt de band gratis, compleet met zanginstallatie, backline etc. een concert geven op de school. Er zijn speciale intekenlijsten gemaakt waar de cd verkoop op genoteerd kan worden. Van deze €400 wordt €100 direct aan KiKa gedoneerd. Van alles wat boven de 40 wordt verkocht gaat de helft naar KiKa.
Bij iedere verkochte CD wordt ook een gratis setje (oranje) oordopjes geleverd. De opbrengst van elk setje oordopjes die tijdens de concerten extra worden verkocht gaat volledig naar KiKa. De oordopjes zijn een ludieke gimmick want die zijn tijdens het concert beslist niet nodig.

Meer informatie over Stichting KiKa:
De Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) werft sinds 2002 fondsen die uitsluitend ten goede komen aan onderzoek naar kinderkanker. Vernieuwend onderzoek naar deze vorm van kanker vereist een aanpak die op de specifieke genomische eigenschappen is gericht. Voor dit type onderzoek was onvoldoende geld beschikbaar, omdat het geld op basis van aantallen patiënten verdeeld werd. Dit was een van de redenen waarom de stichting werd opgericht.

THE COVENANT mini biografie:
De leden van The Covenant hoef je niets meer wijs te maken, want de groep bestaat al meer dan 20 jaar. Het begon in 1988 met 'ouderwetse' hardrock à la Deep Purple en Bad Company, maar na verloop van tijd veranderde de sound, die tegenwoordig nog steeds wordt vergeleken met de muziek van bijvoorbeeld The Cult, Alice in Chains, The Doors en Danzig. In hun 20-jarige geschiedenis heeft de band 6 studio albums uitgebracht en opgetreden met grootheden als Pearl Jam, Tragically Hip, New Model Army en Shane MacGowan. OOR riep The Covenant ooit uit tot: "De laatste echte Nederlandse underground band".

De line up van The Covenant wordt gevormd door Frank van der Reep (zang), Peter Stap (bas), Chris Heemskerk (drums) en Hans Koomans (gitaar).

www.thecovenant.nl
www.kika.nl