`Nieuw volkslied door Lange Frans, RBdjan en Mick Harren`

05-09-2011 @ 19:08

Volgens Hyves, Facebook, Twitter e.a. social media berichten is het nieuwe nummer van rappers Lange Frans en RBdjan samen met volkzanger Mick Harren een regelrechte hit en wordt door veel fans ''het nieuwe volkslied van Amsterdam'' genoemd.
Het nummer dat spontaan is overgenomen uit de TV reclame voor de oude kaas ''Old Amsterdam'' bracht het trio bij elkaar om dit nummer in een geheel nieuw jasje te steken, onder de toepasselijke naam ''Hou van Amsterdam''.
Aan de clip wordt op dit moment hard gewerkt, het trio wil al wel verklappen dat er een aantal prominente Amsterdammers hun medewerking hebben verleend aan de videoclip.
Het nummer zal op zaterdag 10 september aan het grote publiek en de media worden gepresenteerd en live worden gezongen tijdens het openluchtconcert van het Jordaan Festijn op de Elandsgracht 45 te Amsterdam, dat geheel in het teken staat van KIKA kinderen kankervrij. Er treden naast het trio ook diverse andere artiesten belangeloos voor KIKA op, waaronder de Popstarswinnaars van 2010 en 2011 Wesley Klein en Dean Saunders, maar ook junglemeisje Britt Dekker uit het programma "Echte meisjes" met haar hit "Fxxking Vet" en Irma Derby uit de X Factor en vele andere toppers zullen deze avond niet ontbreken.
De presentatie zal in handen zijn van Viola Holt en Mick Harren.

Viola Holt zei zonder enige twijfel spontaan ja, toen ze hoorde dat deze avond in het teken stond  van KIKA, waarvoor Mick Harren zich al jaren inzet en wie inmiddels een goede vriend is geworden van de Ambassadeur van deze stichting, Rien Schimmel.

Mick
: "Kinderen zijn de toekomst, zo jong en onschuldig nog, die mogen gewoonweg niet zo ziek zijn. Het ergste in het leven is, als je als ouders je kind verliest!
Twee jaar geleden overleed mijn neef Daan op 17-jarige leeftijd. Elke keer als ik in de ogen van mijn broer Pim kijk, zie en deel ik zijn verdriet. Verschrikkelijk!
"
Harren is blij dat hij samen met zoveel fijne collega's op deze bijzondere avond zijn steentje bij mag dragen, in de hoop dat er op deze manier nog meer aandacht komt voor KIKA, zodat er nog meer onderzoek gedaan kan worden naar deze vreselijke ziekte bij kinderen.

Ironisch is dat mede organisator Toon van Lachterop, na de eerste editie vorig jaar voor KIKA, ten gehore kreeg zelf de ziekte kanker te hebben en helaas na een oneerlijke strijd, deze tweede editie niet meer mag meemaken, omdat hij op 13 juli jl overleden is aan de gevolgen van deze ziekte. Ter nagedachtenis aan hem, staat zijn portret prominent op posters en banners afgebeeld tijdens het evenement.

De artiesten hopen, net als vorig jaar, een fantastische avond te realiseren voor het publiek, zodat er een nog hogere bijdrage gedoneerd kan worden dan vorig jaar aan KIKA kinderen kankervrij.

Jordaan Festijn zingt voor KIKA
Zaterdag 10 september van 18.00 tot 24.00 uur
Elandsgracht 45
1016 TN Amsterdam (Jordaan)
Team Jordaan Festijn zingt voor KIKA Giro 8118