Rotterdamse Charlie Dée zingt nummers van haar grote voorbeeld Joni Mitchell

24-11-2008 @ 10:28

Charlie Dée; a tribute to Joni

Joni Mitchell geldt als één van de invloedrijkste en belangrijkste singer-songwriters ooit. Zij speelde met grootheden als James Taylor en Wayne Shorter en schreef klassiekers als Both Sides Now, Big Yellow Taxi en Help me. Haar eerste album "Song to a seagull" verscheen in 1968. Voor de Rotterdamse zangeres Charlie Dée is Joni Mitchell haar grote voorbeeld. Dit jaar, op 7 november, werd Mitchell 65 jaar. Tijd voor een eerbetoon vond Charlie Dée. Deze winter te zien in Oss, Utrecht en Rotterdam.

Charlie Dée is 17 als ze van haar vriendje een cassettebandje krijgt met daarop vier liedjes van Joni Mitchell. Het maakt een verpletterende indruk! Charlie herkent de melancholie en de eenzaamheid in de stem van Joni. En ze gaat zelf schrijven. De songwriter Charlie Dée is geboren.
Op 7 november 2008 werd Joni Mitchell 65 jaar. Voor Charlie Dée hèt moment om een ode te brengen aan haar grootste inspiratiebron. Met lef, uitstraling en een tijdloze kwaliteit speelt Charlie Dée de mooiste liedjes van Joni en vertelt ontroerende anekdotes.
Charlie Dée won in 2004 de Grote Prijs van Nederland in de categorie 'Singer-songwriter' en maakte in 2006 haar debuutalbum Where Do Girls Come From. Vorig jaar verscheen haar tweede album Love Your Life. Haar stem raakt je in het hart. Haar teksten zijn grappig, met een serieuze ondertoon. En haar performance is kwetsbaar en fragiel, alsof iedere keer de eerste keer is.
In het verleden stond Charlie Dée al in het voorprogramma van Joe Cocker in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Ook was ze te zien op Lowlands en vele andere festivals. Onlangs werd haar nummer Have It All gekozen voor de DELA commercial

Charlie Dée; a tribute to Joni
Zang: Charlie Dée
Band: Martijn van Agt, Chris Grem, Joeri Rook en Johan Hendrikse

ZA 20.12 Groene Engel, Oss / aanvang 21.30 uur / € 9,- (vooraf wordt de prachtige documentaire Joni Mitchell: Woman Of Heart and Mind vertoond. Aanvang 19.30 uur / prijs incl. concert € 12,-)
ZA 27.12 Ekko, Utrecht / aanvang 20.45 uur / € 11,- (support act: Susan Zeegers)
ZA 10.01 Theater Walhalla, Rotterdam / aanvang 21.00 uur / € 12,50

www.charliedeemusic.comwww.myspace.com/hellocharliede e - http://charlie-dee.hyves.nl