NL: Nederlandstalig popalbum van Jasper Merle: Alles beweegt

22-04-2012 @ 16:50

De titel van mijn album is geïnspireerd op de paradox tussen het feit dat alles beweegt, terwijl er van binnen een onnoemlijke stilte te vinden is. Het past ook goed in deze tijd: op dit moment is alles op aarde in beweging; de ene crisis volgt de andere op. Maar dat is ook het leven. Het leven is beweging.’  Jasper Merle mei 2011

Alles Beweegt is het tweede album van Jasper Merle, maar zijn eerste album met Nederlandstalige liedjes. In 2005 bracht hij het Engelstalige album Coming Home uit, waarmee hij 3FM Serious Talent werd. Tijdens het schrijven van liedjes voor een nieuw album, merkt Jasper bij toeval dat hij zich in het Nederlands beter blijkt te kunnen uitdrukken. ‘Mijn oma overleed, en de dag na haar overlijden schreef ik mijn eerste liedje in het Nederlands. Toen bleek dat als het er echt toe doet, ik toch in het Nederlands ga schrijven. Daarna vloeiden er meer liedjes uit mijn pen en viel alles op z’n plek. Ik had al 18 Engelse liedjes klaarliggen voor een nieuw album, maar ik heb alles omgegooid.’

Een groot deel van de liedjes schreef Jasper op Terschelling, waar hij een huisje huurde. Het eiland bleek een plek van grote inspiratie te zijn vanwege de rust en natuurlijk de prachtige natuur. 'Toen ik op een gegeven moment bij het huisje zat, hoorde ik letterlijk een liedje door mijn hoofd gaan, alsof de radio aan stond. Dat is ‘De Stilte’ geworden.
Het album is geproduceerd door Attie Bauw (The Nits, Racoon, De Dijk). ‘Attie heeft me ongelofelijk geholpen om mijn energie en aanwezigheid te vertalen in een prachtig album. Hij heeft de liedjes vertaald naar een rijke, diepe, rustige sound.’ Samen met Attie, gitarist Martijn van Agt (Ilse DeLange, Anouk) en drummer Arthur Lijten zochten ze de juiste muzikale vorm van de liedjes. Charlie Dée is te horen als achtergrondzangeres op ‘Warmer dan de zon’, ‘Laat je maar dragen’ en ‘Zij beweegt’.

April 2012 is een nieuwe single van het album uitgebracht "Tot de zon op komt"! Van de begeleidende videoclip zijn de beelden gemaakt door fotografe Lieke Romeijn, een megatalent. Het geheel is prachtig gemonteerd door Wout Reinders.

Album: Jasper Merle: Alles beweegt (mei 2011)
single: "Tot de zon op komt" (april 2012)

label: jasper music

http://www.facebook.com/Jaspermuziek
http://jspr.nl/index.php
https://twitter.com/#!/jaspermerle

http://www.youtube.com/"Tot de zon op komt"