Rootsmuziek van SHINER TWINS "Southern belles'

04-11-2008 @ 21:11

Na de overweldigende stroom lovende reacties op het debuut-album "All In Store" (eind 2006 op #2 in de Euro Americana Chart en hoog in diverse jaarlijsten) presenteren the Shiner Twins zich op de opvolger "Southern Belles" zo mogelijk nóg overtuigender. Op deze nieuwe CD gaat de band nog
een stukje verder de diepte in, onder meer door de krachtige manier waarop ze traditionele Southern Gospel weet te vermengen in haar muziek. Maar ook die typische New Orleans grooves, een aantal hartverscheurende ballads, en straight-ahead Rock’n’Roll ontbreken niet op dit nieuwe album, wat dat betreft is "Southern Belles" een waardig, soulful én logisch vervolg op "All In Store".

Quotes "All In Store"
Zo doet Shiner Twins zich kennen als een allround Americana-band, waar ze in Austin nog mooi van zouden ophoren. (GH-Oor)

Menig Amerikaanse collega kan hier een puntje aan zuigen ..... Ze mogen zich rustig tot de beste Americana-groepen van ons land rekenen. (HdeJ-Revolver Magazine)

Voorbeeldige roots ..... Dit alles bewijst de schrijftalenten van Van Bergen en Hustinx, maar ook de veelzijdige klasse van dit gelouterde viertal. (RH-Heaven)

Da's nou nog eens een CD waar je mee kunt thuiskomen. En daarmee kan Shiner Twins zich tot in de diepste zuidelijke puntjes van de VS met opgeheven hoofd vertonen. (JC-Music Maker)

Voortreffelijke debuut-CD ..... chapeau voor de heren Van Bergen en Hustinx, niet enkel twee verbluffend goede zangers, maar op de koop toe songwriters om U tegen te zeggen. Internationale klasse! (BM-CtrlAltCountry.be)

De Shiner Twins zijn van alle markten thuis... Dé kanshebber op vaderlandse "Rootsplaat Van Het Jaar". (AJ-PlatoMania)

SHINER TWINS
"Southern belles'
Bestelnummer CD: STAGCD 25157
release: 27-10-2008
(stagger lee/suburban)