HOKIE JOINT NAAR DE BENELUX

01-04-2009 @ 14:30

Het uit Engeland afkomstige Hokie Joint kreeg louter positieve kritieken op hun eigenzinnige debuutalbum “The Way It Goes…Sometimes” en komt als gevolg daarvan naar de Benelux voor de volgende shows:

29 apr  Den Haag - Koninginnenach
01 mei  Ospel – Moulin Blues
02 mei  Groningen – Rhythm & Blues Night
30 mei  Leeuwarden – Fries Straat Festival
31 mei  Raalte – Ribs & Blues
18 jul  Peer (B) – Belgian Rhythm & Blues Festival

Voor een voorproefje, zie o.a.: http://www.youtube.com/watch?v=25w5q4HqghI
Voor meer Cool Buzz nieuwtjes: http://coolbuzz.nl/news/news-1/

Blues die geen platgetreden paden bewandelt. Op de een of andere manier heeft dit collectief een benadering weten te vinden die nieuw en toch herkenbaar is. Een eigen identiteit heet zoiets.” (Revolver,  jan/feb ‘09)

Op het debuut van Hokie Joint blijkt pas goed wat voor beestachtig goede harmonica speler Giles King is. De band gaat er voor de volle honderd procent tegenaan en exploreert bezield de uithoeken van de blues. Van Wolf tot Waits, van het stevig stompende titelnummer tot delicate juweeltjes als…..” (OOR nr.1 / 2009)

Een erg fijn debuutalbum met ronkende, groovende neo-blues. Meng de smerige mondharmonica van Lester Butler, de songs van The Paladins en de countrybluesfeel van Keb Mo’ en je komt aardig in de buurt. Britblues leeft. Waarvan akte.” (Gitarist, feb. ’09)

Een vitale bluesplaat waarop Hokie Joint een plezierig eclecticisme (van opgewekt & dansbaar tot smerig & bezwerend) etaleert….een sterk debuut.” (Jazz, #1  2009)

Een debuut om U tegen te zeggen….een perfect en zeer gevarieerd visitekaartje.” (Block, winter 2009)

Heerlijke gevarieerde blues(rock) in de lijn van landgenoot Ian Siegal. Staat muzikaal als een huis.” (Heaven, jan/feb ’09)