Gratis Virus Free Hiphop album met Blaxtar en Ninthe bij LiveXS november

28-10-2008 @ 12:08

Exclusief en gratis verkrijgbaar wordt deze week bij de gehele oplage van LiveXS Popmagazine november het Virus Free Generation Hip Hop Tour album verspreid. De unieke CD in een oplage van 50.000 exemplaren is het resultaat van een samenwerking tussen 5 Afrikaanse en 5 Europese artiesten om te strijden voor een virus vrije generatie in Afrika. Zo vormde voormalig LiveXS' Local Hero Blaxtar een duo met Gosple uit Malawi en was Ninthe in Kaapstad met Zuluboy.
De Virus Free Generation Hip Hop Tour bezocht in 2008 de vier Afrikaanse landen Tanzania, Malawi, Namibië en Zuid-Afrika. In elk land werd een team gevormd van een bekende Europese en een bekende Afrikaanse artiest. De vijf Europees-Afrikaanse artiestenkoppels produceerden voor de CD in totaal 15 tracks die allen het thema hiv en aids in Afrika onder de aandacht brengen van Europese jongeren.
Naast het bezoeken van hiv en aids gerelateerde jongerenprogramma’s in elk land, gaven de artiesten ook workshops en concerten. Ook Fid Q (Tanzania), Prinz Pi (Berlijn), Snazzy (Namibië), Tina (Tsjechië), Willy Valanga (Italië) en Zubz uit Zuid-Afrika namen deel aan de tour. Op www.virusfreegeneration.nl kun je nu al de videoclips checken die gemaakt zijn bij het album.

Virus Free Generation is een driejarige publiekscampagne die gericht is op het creëren van bewustwording onder Europese jongeren omtrent de impact van hiv en aids op hun leeftijdsgenoten in Zuidelijk Afrika. De boodschap wordt op een creatieve manier en in samenwerking met Afrikaanse jongeren overgebracht.

LiveXS Popmagazine is het grootste gratis verkrijgbare popmagazine van de Benelux dat maandelijks wordt samengesteld in nauwe samenwerking met ruim 50 van de bekendste poppodia van België en Nederland.

De Virus Free Generation campagne is een initiatief van Alliance2015, een samenwerkingsverband van zes Europese ontwikkelingsorganisaties waaronder Hivos en wordt mede gefinancierd door de Europese Unie. De VFG Hip Hop Tour is georganiseerd door Music Mayday the Netherlands.