Colin Benders slaat weer genadeloos toe met zijn Kyteman orchestra

01-04-2012 @ 15:38

Bijna een jaar was Colin Benders alias Kyteman met leden van zijn opgeheven hiphoporkest en met nieuwe muzikanten druk in de weer met nieuw materiaal en het uitwerken van alle ideeen in zijn Kytopia complex in Utrecht.

De opvolger van het zeer succcesvolle album The Hermit Sessions van Kyteman's Hiphop Orchestra uit 2009 moest en zou weer vernieuwend zijn.

Overladen met prijzen zoals de Zilveren Harp, de Nederlandse Popprijs legde een enorme druk op nieuw resultaat. Op het hoogtepunt stoppen, wordt vaak gezegd, het vereist grote moed om het ook echt te doen. Na een periode van bezinning volgde een samenwerking met Eric Vloeimans in het project KyteCrash.

Intussen werden voorbereidingen getroffen voor wat dan onlangs werd benoemd als The Kyteman Orchestra, samen met o.a. oud-orkestleden zoals mc's Reazun, Pax, Blaxtar en Omar Soulay, aangevuld met nieuwe zangers, raps, instrumentalisten, etc.

Het nieuwe concept heeft herkenbare klanken uit het succesvolle vorige project, aangevuld met veel nieuwe uitdagingen en is wederom ongelooflijk uitdagend, scherp en soms melancholiek, zoals op 'Long lost friend'. Op sommige momenten klinkt de invloed van anderen door: bewust, onbewust? Het maakt niet uit, het resultaat is knap en laat wederom een geniaal muzikant, componist en producer horen, die een bijzonder samenspel maakt en met alle betrokkenen er heel veel weet uit te halen.
29 Maart was bij De Wereld Draait Door een voorproefje van het album te horen en te zien met de single 'The Mushroom Cloud' waar op geheel eigen wijze en met uitgebreid koor een deel van dit nummer ten gehore werd gebracht. Ronduit indrukwekkend.

The Kyteman Orchestra - The Mushroom Cloud @DWDD 29 mrt. 2012 - VARA ned 3

Kyteman keert ook terug op het podium. Hij tourt dit voorjaar langs enkele grote poppodia. Bezoekers van de nieuwe show kunnen rekenen op een show met meer sfeer en nog meer samenspel tussen de muzikanten van The Kyteman orchestra en Colin Benders. De nieuwe show is geen all stars herhaling van het eerste album. Het publiek wordt uitgedaagd, verrast en meegenomen in de ontdekkingstocht van het nieuwe album.

Album release 30-03-2012

downloadlink album
downloadlink single Mushroom Cloud

http://www.kyteman.nl/
https://twitter.com/#!/Colin_Benders