Mojo Concerts stapt over naar ander ticketingbedrijf

22-10-2008 @ 16:23

Kaiser Chiefs eerste concert via CTS Eventim
Mojo Concerts gaat vanaf 1 januari 2009 al haar concertkaarten alleen online en telefonisch verkopen. De afhandeling van de kaartverkoop wordt dan ook niet meer gedaan door Ticket Service Nederland maar door CTS Eventim Nederland. Vooruitlopend op 2009 worden er de komende maanden al enkele concerten via het Eventim systeem verkocht. Het concert van Kaiser Chiefs op 16 februari a.s. in de Heineken Music Hall is het allereerste. De kaartverkoop voor dit concert begint a.s. zaterdag 25 oktober om 10.00 uur via www.livenation.nl en 0900 - 10102020 (45 ct p.m.).

Er is gekozen voor deze twee verkoopkanalen omdat blijkt dat steeds meer bezoekers kiezen voor online aankopen. Dit wordt mede ingegeven door het gemak dat je thuis je kaartjes zelf kunt uitprinten. Daarnaast wordt het voor Mojo Concerts mogelijk om rechtstreeks met haar bezoekers te communiceren bijvoorbeeld in het geval van een afgelast concert. Ook is het een volgende stap in de strijd tegen de zwarthandel. Via online en telefonische aankoop is het namelijk beter mogelijk om opkooppraktijken te signaleren.

De overstap van TSN naar CTS is ingegeven door het moederbedrijf van Mojo Concerts, Live Nation, dat wereldwijd een raamovereenkomst heeft gesloten met ticketingbedrijf CTS Eventim AG. Dit bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Bremen (Duitsland) en is de grootste ticket service provider in Europa. CTS Eventim heeft ondermeer de kaartverkoop voor het WK voetbal 2006 en de Olympische Winterspelen in Turijn gedaan.

Roberto Traxel, marketing manager van Mojo Concerts: “De samenwerking met CTS Eventim biedt met name op het gebied van communicatie met onze klanten ons vele nieuwe mogelijkheden. Daarnaast is Eventim een bedrijf dat veel investeert in nieuwe technologie zodat we onze klanten een steeds betere service kunnen geven”. Eugene Westerink, managing director van CTS Eventim Nederland: “We kijken uit naar de samenwerking met Mojo Concerts. Samen met Nederlands grootste en meest belangrijke rock- en poppromotor zullen we een uniek kaartverkoop concept neerzetten voor fans”.

De bezoekers wordt nu al aangeraden om vanaf vandaag alleen nog kaarten via www.livenation.nl te kopen. Of anders via deze website te checken bij welk callcenter er telefonisch kaarten worden verkocht. Per 1 januari 2009 vervallen voor de Mojo concerten alle TSN voorverkoopadressen.