Republiek van de Muziek overrompeld Nederland in 2 dagen

04-08-2008 @ 16:58

De Republiek van de Muziek opent de aanval op de Nederlandse markt en trekt op 5 en 6 augustus langs alle provinciale hoofdsteden om het land te veroveren. In alle steden wordt ceremonieel de vlag van de Republiek van de Muziek gehesen en een overnameconcert verzorgd. De burgemeesters ontvangen een ereburgerschap van de Republiek van de Muziek.
"Als je iets wilt bereiken, moet je bereid zijn te vechten!" aldus zanger Robin Zuidam van de groep Republiek van de Muziek. "Wij willen met onze Nederlandstalige liedjes zoveel mogelijk mensen bereiken en daarom hebben wij besloten het land letterlijk te veroveren. Daarom luidt het motto van onze overnametour ook: Waar Je Ook Bent, je bent welkom bij de Republiek van de Muziek!"
De annexatie is in tot in de puntjes voorbereid. Ytsen Kooistra, toetsenist: "We parkeren zo dicht mogelijk bij het stadhuis, spelen onze nieuwe single Waar Je Ook Bent vanuit de achterbak, hijsen de vlag van de Republiek van de Muziek en bieden de burgemeester van de stad het ereburgerschap aan. Na het optreden delen we vouchers uit waarmee Waar Je Ook Bent gratis gedownload kan worden van onze website www.republiekvandemuziek.nl."
Robin Zuidam en Ytsen Kooistra vormen samen de kern van de Republiek van de Muziek. In oktober vorig jaar brachten zij hun debuut-cd ECHT! uit. De CD bevat elf zelf geschreven Nederlandstalige liedjes. Uniek aan dit project is dat vanaf de eerste noot tot en met het verzenden van de CD's in de webwinkel alles in eigen beheer, onder het eigen label YBK Music, wordt uitgevoerd.
Het begon met het liedje dat pianist Ytsen Kooistra schreef om zijn vriendin ten huwelijk te vragen. Via via leerde hij zanger Robin Zuidam kennen en in het geheim namen ze het liedje "Wil Jij Met Me Trouwen" op. Zij zei "Ja!" en de basis voor een bijzondere samenwerking was gelegd.
Om een professioneel niveau te kunnen waarborgen, werd besloten om samen te werken met een aantal van de beste sessiemuzikanten van Nederland: Ton Dijkman op drums (Marco Borsato), Norbert Sollewijn Gelpke op bas (Karin Bloemen), Marcel Fisser op gitaar (Ruth Jacott) en Mandy Huydts als zangeres (René Froger) in het duet "Al Die Jaren".
De Republiek van de Muziek trad live op bij diverse festivals, in de Gouden Kooi, op Radio1, Radio2, talloze regionale omroepen en kreeg een positieve recensie in de Volkskrant. Deze week brengen zij hun nieuwe single Waar Je Ook Bent uit. Volgende week verschijnt de bijbehorende clip met een videoverslag van de annexatie.

Republiek van de Muziek
http://www.republiekvandemuziek.nl