Debuutalbum van Barbara Straathof: Nothing but love

29-09-2014 @ 22:16

De passie en de liefde die Barbara Straathof de afgelopen twee jaar in haar zangcarrière heeft gestoken, wordt nu bekroond met haar langverwachte debuut ‘Nothing But Love’. Het album, werd afgelopen week officieel gepresenteerd in Amsterdam.

Het spannende debuut heeft een unieke sound, mede dankzij samenwerkingen van internationaal en nationaal niveau. Chris Elliott, de internationaal gelauwerde arrangeur/producer van artiesten zoals Adele, Amy Winehouse en James Morrison, tekende voor het arrangeren. Elliot wilde niet alleen de twee gevraagde nummers arrangeren, maar meteen het hele album: “People often say, 'music moves me'. When I heard one of her songs for the first time, something physical happened, her music literally made my molecules move... And when she sang towards the bridge, that was magic to me!”.

De strijkers van het Metropole Orkest zorgen voor een warme, prachtige sound en daarnaast is er een top ritmesectie samengesteld: Ton Dijkman (o.a. Marco Borsato) op drums, Michel van Schie (o.a. Anouk en Trijntje Oosterhuis) op bas, Bert Meulendijk (o.a. Paul de Leeuw, Gordon) op gitaar en Bas van den Heuvel (o.a. Glennis Grace) op piano.

Naast de release van het album, is ook de nieuwe single On Our Way uitgebracht; een eigen geschreven nummer over de lange wegen die bewandeld worden binnen een relatie, met ups en downs, onderweg naar een gezamenlijke toekomst.

You Tube clip single

http://www2.barstraathof.nl/

https://www.facebook.com/BarbaraStraathof

https://twitter.com/barstraathof