Introducing: Martine Bond

17-04-2014 @ 15:42

Op 18 april brengt de Volendamse singer-songwriter Martine Bond haar tweede album uit, getiteld 'Love Hate Fate'. Het is de opvolger van haar in 2006 verschenen debuutalbum Bittersweet Love, dat destijds werd uitgeroepen tot CD van de week in het programma Easy Listening van Meta de Vries, en het schopte tot Strepenmeester in het radioprogramma De Strepen van Spits.

Eind 2008 nam ze het nummer ‘Heartbeat’ op, dat werd gebruikt als muzikale begeleiding bij een reclame voor verzekeringsmaatschappij AllSecur, die veelvuldig op de Nederlandse televisiezenders te zien was. Terwijl Martine flink aan de weg timmerde, sloeg het noodlot toe: haar moeder werd ernstig ziek en komt uiteindelijk na een lang ziekbed te overlijden. Het zou uiteindelijk acht jaar duren voordat haar tweede album er zou zijn.
Na de rouwperiode besluit Martine langzaamaan de draad weer op te pakken. Ze bewerkt liedjes die ze op de plank heeft liggen, en maakt nieuwe arrangementen die ze met behulp van muzikale vrienden als drummer en producer Ton Dijkman (o.a. Marco Borsato, The Voice), dance-producer en DJ Rick Snel en 3JS opneemt. Voor de mix van haar album weet ze de Britse producer en Grammy Award-winnaar Alan Branch te strikken.

Ze komt in contact met Alan Branch via haar broer William, toetsenist van de indie-folkband AlascA. Branch (o.a. Sinead O’Connor, U2, Blur, NIN) is laaiend enthousiast over zowel de songs als de stem van Bond en biedt haar zijn diensten aan.

'Love Hate Fate' is een mix van pop, folk en indie-rock. Was haar debuut nog echt akoestisch, dit album bevat elektronische invloeden, rock-elementen en veelzijdige melodieën. Martine bezit de gave om songs te schrijven die met niks of niemand te vergelijken zijn.
Het album bevat liedjes over liefde, vriendschappen en dagelijkse dingen die ze meemaakt in haar leven. Het huzarenstukje van het album is ‘Lost In A Maze’, een sterke akoestische track met elektro-invloeden waarin ze de moeilijke jaren uit haar leven onder de loep neemt. In de stemmige ballad ‘Still Yours’ is een rol weggelegd voor Jan Dulles van 3JS. ‘Rise Higher’ heeft weer een hele andere, 60’s-achtige sfeer met een spirituele tekst over doorzetten in moeilijke periodes. ‘On The Run’ daarentegen is een uptempo poprock-track over uitgaan en nachten doorhalen.

Sinds medio februari is Martine te zien in een nieuwe Dela commercial ("Waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan") met ‘Alles voor een ander’, opgedragen aan haar vader
In 2012 name ze deel aan Giel Beelens ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ met ‘New York’
De eerste single van het album is ‘On The Run’ en verscheen 11 april jl.

http://www.martinebond.nl/

https://twitter.com/MartineBond

https://www.facebook.com/martinebondmusic

downloadlink single 'On the run'