HOLLANDSE NIEUWE: Hansen Tomas

26-05-2008 @ 12:57

Op Nederlandstalig gebied is de Palingsound populairder dan ooit, ook de Nederhop heeft zich ontwikkeld tot een blijvend genre, het Nederlandstalige poplied zoals al gebracht door o.a. Marco Borsato, Xander de Buisonje en recent ook Jeroen van der Boom levert nu weer een talent af met Hansen Tomas.
Hanse Tomas is de naam van een 21-jarige singer/songwriter afkomstig uit Apeldoorn. Al vroeg leert hij gitaar en piano spelen. Vanaf 2006 gaat het balletje rollen zogezegd en krijgt hij de kans om zich te gaan ontwikkelen als een heuse artiest. Onder begeleiding van zijn nieuwe muzieklabel Glam Slam (o.a. bekend van Chipz) krijgt hij de kans om met het crême de la crême van de Nederlandse popmuziek: Alain Clark, Tjeerd Oosterhuis, Sander Schaap, Han Kooreneef en Brainpower nummers te schrijven. Het resultaat is 24 nummers die de 'sound' van Hansen Tomas gaan worden. De teksten zijn Nederlandstalig.  
In Stockholm werkte hij de afgelopen tijd aan de opnamen van zijn album. Het resultaat is het album 'Stad en Land' dat later dit jaar (eind augustus) uit gaat komen. De eerste single is ‘1000 en 1 gedachten', die sinds 23 mei in de winkels ligt en als download beschikbaar is.
"1000 en 1 gedachten" is een heerlijk pianopopnummer. De hype rond Hansen kwam enkele weken goed op gang toen 3FM-dj Giel Beelen het nummer uitgebreid liet horen in zijn radioprogramma en ook in het tv-programma De Wereld Draait Door er uitgebreid bij stil stond. De toon is gezet.
(glam slam/sony bmg)