NIEUWE EDITIE TWO SEVENS SPLASH IN AMSTERDAM

22-04-2008 @ 12:40

Met o.a. Shaggy, Beres Hammond, Buju Banton, Pressure en Lady Saw
Op 6 juli vindt in de Heineken Music Hall in Amsterdam voor de 13e keer het Two Sevens Splash festival plaats. Evenals op de vorige edities kent het programma een sterke line up met grote namen uit de reggae en dancehall. Zo staan dit jaar ondermeer Beres Hammond, Buju Banton, Pressure, Lady Saw en Shaggy op het podium. Naast de live optredens zijn er ook diverse soundsystems en is er buiten de Heineken Music Hall een ruime festivalmarkt met een terras en uiteenlopende eet- en drinkgelegenheden. 
Na eerder zijn naam in de dancehall scene al gevestigd te hebben, scoort Shaggy met ‘Oh Carolina’ in 1993 een grote crossover hit. In de jaren er na scoort hij nog twee wereldwijde megahits: ‘Mr Boombastic’ in 1995 en ‘It Wasn’t Me’ in 2001. Met zijn laatste album ‘Intoxication’ hij weer helemaal terug in de top van de Jamaicaanse dancehall. Ondanks zijn enorme faam wordt dit optreden het debuut van Shaggy op Two Sevens Splash.
Beresford Hammonds grote doorbraak kwam in 1985 met de dancehall hit ‘What One Dance Can Do’. In de jaren '90 groeit hij uit tot de meest succesvolle loversrock artiest. Begin dit jaar stond hij wekenlang in de Official Dutch Reggae & Dancehall Charts met het nummer ‘Not For Sale’.
Buju Banton is een van de grootste reggae sterren van de laatste 15 jaar. Buju brak begin jaren ‘90 door met harde dancehall tunes, maar heeft zich in de loop der tijd steeds meer ontwikkeld tot een all round reggae artiest. Na de laatste jaren weer wat meer dancehall gemaakt te hebben, heeft Buju aangekondigd dat zijn ‘Rasta Got Soul’ project het beste rootsreggae album van dit millennium wordt.
Sinds zijn hit ‘Love And Affection’ is Pressure een belangrijke naam geworden. Dankzij zijn melodieuze stijl en conscious lyrics wordt Pressure veel vergeleken met Sizzla.
Lady  Saw, is veruit de belangrijkste vrouwelijke artiest van de dancehall. Sinds haar debuut in 1993 heeft ze bewezen dat haar songs en podium act met gemak de concurrentie met de mannen aan kan. Inmiddels wordt ze liefkozend Muma Saw genoemd, vanwege haar voorbeeldfunctie voor de vele vrouwelijke artiesten die in haar voetsporen zijn getreden.
 
TWO SEVENS SPLASH
Zondag 6 juli 2008
Heineken Music Hall & Open Air Market Square - Amsterdam
Entree: € 47,50 (excl. servicekosten). Kinderen tot lengte 1.10 m gratis toegang.
Aanvang: 12.00 uur. (deuren open: 11.30)