Shaggy met legendarische Sly & Robbie naar Nederland

18-07-2013 @ 21:57

De fameuze Jamaicaanse reggae- en dancehall-ster Shaggy zal op vrijdag 18 oktober voor een optreden naar 013 in Tilburg komen. Shaggy laat zich vergezellen door het legendarische producersduo Sly & Robbie.

Met meer dan 20 miljoen verkochte albums, vijf #1 hits en elf top-10 singles wereldwijd, is meervoudig Grammy-winnaar Shaggy niet weg te denken uit het Jamaicaanse muzieklandschap. Zijn eerste single ‘Oh, Carolina’ en het daarop volgende ‘Boombastic’ zorgden ervoor dat Shaggy bekend kwam te staan als één van de beste makers van de nieuwe lichting dancehall.

Met name het album “Hotshot” uit 2000 heeft ervoor gezorgd dat Shaggy met zijn onuitputtelijke creativiteit en perfectionisme tot de best verkopende artiesten met Jamaicaanse roots hoort. “Hotshot” werd één van de bestsellers van dat jaar; van het album zijn wereldwijd maar liefst 13 miljoen exemplaren verkocht. De hiervan afkomstige singles ‘It Wasn’t Me’ en ‘Angel’ bestormden de internationale hitlijsten en zijn inmiddels all time classics te noemen.

In 2012 was Shaggy te zien tijdens het internationale zakenplatform en showcasefestival Buma Rotterdam Beats, waar hij special guest was tijdens de sessies over de invloed van de rijke Jamaicaanse muziekcultuur.

Sly & Robbie
Sly & Robbie vormen het schoolvoorbeeld van het ultieme muzikale huwelijk dat niet alleen het landschap van Jamaicaanse muziek getekend heeft, maar van alle soorten muziek. De ritmes van drummer Sly Dunbar en bassist Robbie Shakespeare zijn de drijvende kracht achter talloze hitsongs van sterren als Jimmy Cliff, Culture, Peter Tosh, Gregory Isaac en Black Uhuru. Maar ook als producers bij albums van Joe Cocker ('Sheffield Steel'), productie van Marianne Faithfull e.v.a.

Op vrijdag 18 oktober bundelen Shaggy en Sly & Robbie hun krachten; bovendien komt ook Rayvon met Shaggy mee. Dit wordt een absolute must voor alle liefhebbers van reggae en aanverwante genres!

Vrijdag 18 oktober 2013
'Out of Many one Music'
SHAGGY + RAYVON + SLY & ROBBIE
013 | Tilburg
Entree: € 26,- (excl. servicekosten)
De kaartverkoop start op zaterdag 20 juli om 10.00 uur via www.013.nl en www.ticketmaster.nl

www.shaggyonline.com