Buma Rotterdam Beats in een nieuw jasje en op een nieuwe plek

17-04-2013 @ 19:29

Nieuwe data en locaties voor het internationale festival voor urban bass en beats

Ook dit jaar neemt Buma Rotterdam Beats bezit van de binnenstad van Rotterdam. Maar de plek waar de vierde editie van het internationale zakenplatform en showcase festival voor urban bass en beats plaatsvindt, is nog centraler dan voorheen. Het hart van het evenement verhuist naar de gele route vlakbij Rotterdam Centraal, die als een loper diverse voor de lokale cultuur belangrijke plekken met elkaar verbindt. Hier realiseert Buma Rotterdam Beats op 14, 15 en 16 november wederom een frisse netwerk- en festivalsetting, zoals die de afgelopen jaren in binnen- en buitenland is geroemd door insiders uit de muziekindustrie.

"Buma Rotterdam Beats is in een zeer korte tijd uitgegroeid tot een begrip en positieve stimulans voor deze voor de internationale popmuziek zo belangrijke scene,” zegt festivaldirecteur Roger Brouwn. "Vanuit verschillende landen wordt de unieke kwaliteit van ons evenement benadrukt; soms zelfs met het verzoek dit ook in het buitenland te organiseren. Maar onze focus ligt hier, in Rotterdam, een stad die wemelt van de kansen, mogelijkheden en energie. En met de nieuwe opzet sluiten we hier nog beter op aan.

De vierde editie van Buma Rotterdam Beats zal overdag (BRB by Day) plaatsvinden op de locaties Bird, Bar Rotterdam en HipHopHuis. Het programma zal bestaan uit voortgaande, kleurrijke en interactieve talkshowsettings waarin ervaringen en contacten worden uitgewisseld met gasten en publiek. 's Avonds biedt Buma Rotterdam Beats een uitgebreid nachtprogramma (BRB by Night) vol optredens en feesten dat de nieuwste nationale en internationale trends signaleert. De nachtlocaties en eerste artiesten worden binnenkort onthuld.

Vorig jaar trok de conferentie ruim 600 bezoekers uit elf verschillende landen en meer dan 80 acts traden op. In totaal kwamen in november 2012 ruim 5.500 bezoekers op Buma Rotterdam Beats af. Artiesten en sprekers waren onder meer 2Chainz, Joey Bada$$, trap-pioniers Hudson Mohawke en Lunice, Dope D.O.D., president Dave Free van Kendrick Lamar's label Top Dawg, reggaesuperster Shaggy, muzikaal partner van Kanye West DJ A-Trak, vertegenwoordigers van SoundCloud, The Fader, Top Notch en Interscope en winnaars van de nationale State Awards als rapper Fresku en producer Boaz v/d Beatz. Hoogtepunt was de Shady Records Beat Pitch waar Nederlands talent producties kon voorleggen aan de VP of A&R van hiphoplegende Eminem.

Vanaf 17 april zijn er Early Bird combitickets te koop. Losse tickets zijn vanaf 1 mei te verkrijgen.

Voor meer informatie: www.buma-rotterdam-beats.nl

Buma Rotterdam Beats wordt georganiseerd door Stichting Rotterdam Beats, een initiatief van Buma en mede mogelijk gemaakt door Sena.

Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl