NELLY FURTADO OP VRIJDAG 4 JULI LIVE AT WESTERPARK

09-04-2008 @ 17:03

De Canadese zangeres Nelly Furtado geeft vrijdag 4 juli een openlucht concert in het Westerpark in Amsterdam.
Het concert maakt onderdeel uit van de serie concerten die Mojo Concerts deze zomer voor de 2e keer organiseert in Cultuurpark Westergasfabriek onder de naam Live at Westerpark. Met de bevestiging van Nelly Furtado is de reeks Live at Westerpark compleet. 
De Canadese Nelly Furtado leerde op 9-jarige leeftijd al trombone en ukelele spelen, een mooie voorbode voor haar enorme muzikale talent. Haar doorbraak kwam met de single ‘I’m Like A Bird’ waarmee ze in 2002 ook een Grammy Award behaalde. Een jaar eerder bracht Nelly haar multi-platina bekroonde debuutalbum, 'Whoa, Nelly!'. uit. In 2004 volgde haar tweede album 'Folklore'. Vrijwel elke uitgebrachte single van dit album werd een hit, zoals 'Powerless', 'Try', 'Forca' en 'Explode'. Haar laatste studioalbum 'Loose' breekt alle records; het is haar best verkopende plaat ooit. Door de tal van hits die op het album staan gaat de plaat wereldwijd miljoenen keren over de toonbank, wat haar onder andere de Album Of The Year Award oplevert. Met dit album sloeg de zangeres een andere weg in; ‘Loose’ had een duidelijk hiphopkarakter, tegenover de meer op pop en folk georiënteerde albums daarvoor.
Ook live weet de kleine Canadese haar publiek keer op keer te verrassen met haar veelzijdigheid. Vorig jaar maart trad ze voor het laatst op in Nederland. De zangeres stond maar liefst twee keer in een uitverkocht Heineken Music Hall.

Nelly Furtado
LIVE AT WESTERPARK

Vrijdag 4 juli 2008
Cultuurpark Westergasfabriek - Amsterdam
Entree: € 39 (excl. servicekosten)
Aanvang: 19.30 uur.