NIEUWE NAMEN BOSPOP 2008: APOCALYPTICA, DICKEY BETTS, DANKO JONES, OPETH

09-04-2008 @ 10:54

Met de bevestiging van Apocalyptica, Dickey Betts & Great Southern, Danko Jones, Opeth en Tantrum is het programma voor Bospop 2008 bijna rond. The Bangles en Mick Taylor & Barry McCabe waren reeds aangekondigd op de website van Bospop, net zoals onder andere Santana, Hucknall: A Tribute To Bobby "Blue" Bland, Crowded House, Racoon, ZZ Top, Europe en Little Feat al bekend waren. Inmiddels zijn er 26 acts bevestigd die in het 2e weekend van juli het podium in Weert zullen beklimmen. De voorverkoop voor Bospop 2008 is reeds begonnen.
Met de toevoeging van The Bangles, Mick Taylor & Barry McCabe en Tantrum is de zaterdagprogrammering van Bospop helemaal rond. Verdeeld over twee podia staan er deze dag 11 bands op het festival. Het Finse Apocalyptica maakt al jaren indruk met een mix van eigen werk en goedgekozen covers, waarbij de cello traditioneel de boventoon voert. Op de recente CD 'Worlds Collide' komt hun unieke geluid beter dan ooit uit de verf. Op zondag 13 juli zullen ze dit bewijzen in Weert. Oprichter van The Allman Brothers Band: Dickey Betts zorgt deze dag samen met de Great Southern en zoon Duane op leadguitar voor een flink staaltje southern rock in de tent. Voorafgaand hieraan staat een van de meest avontuurlijke bands van dit moment op datzelfde podium. Met hun bijzondere combinatie van extreme metal, sfeervolle psychedelica en progressieve rock is Opeth al jarenlang koploper van de bloeiende Zweedse muziekscene. Overigens is niet alleen de muzíek van Opeth de moeite waard tijdens hun shows, de droog komische aankondigingen van frontman Mikael Åkerfeldt vormen al een attractie op zich. En tot slot kunnen we ook Danko Jones toevoegen aan het Bospop programma van de zondag. Met de perfecte cocktail van punk, hardrock en metal speelt het Canadese trio al jaren menig festival plat. Met hun dit jaar verschenen nieuwe album, getiteld 'Never Too Loud', zal ook Sportpark Boshoven veroverd worden door het niet te temmen rockmonster. Met nog drie bands te gaan, is het programma van Bospop bijna compleet. Deze drie nieuwe namen, inclusief de support acts van Neil Young, hopen we snel bekend te maken.

Bospop kan zich met recht één van de gezelligste festivals van Nederland noemen. Het programma van Bospop speelt zich af gedurende drie dagen, op twee podia. Ook is er een festivalcamping, een nachtcafé (de Bosuil), en een sfeervolle festivalmarkt. Een heerlijk weekendje uit, met een scala aan goede artiesten. Op de website www.bospop.nl is alle informatie te vinden over de artiesten, de kampeermogelijkheden en de geschiedenis van het festival.

Voor meer informatie: www.bospop.nl en www.livenation.nl.

BOSPOP 2008: Vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 juli 2008
Sportpark Boshoven, Weert
Entree 3-Dagenkaart: € 159 (excl servicekosten)
Entree 2-Dagenkaart: € 100 (excl. servicekosten)
Entree Dagkaart vrijdag: € 74 (excl. servicekosten)
Entree Dagkaart zaterdag: € 59 (excl. servicekosten)
Entree Dagkaart zondag: € 59 (excl. servicekosten)
Aanvang programma vrijdag 11 juli: 19.00 uur / deuren open: 18.00 uur
Aanvang programma zaterdag 12 en zondag 13 juli: 12.00 uur / deuren open: 11.00 uur