NEIL YOUNG, ZZ TOP, THIN LIZZY EN STEVE LUKATHER OP BOSPOP 2008

17-03-2008 @ 17:51

De programmering voor Bospop 2008 liegt er niet om. Waren eerder onder andere Santana, Hucknall: a tribute to Bobby "Blue" Bland, Crowded House en Europe bevestigd, nu kunnen we daar optredens van Neil Young, ZZ Top, Thin Lizzy, Steve Lukather, Riverside, Anathema en The Dana Fuchs Band aan toevoegen. Bospop vindt dit jaar plaats op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 juli 2008 op Sportpark Boshoven in Weert. 
Inmiddels zijn er negentien acts bekend die in het tweede weekend van juli het podium in Weert zullen beklimmen. De Canadese zanger Neil Young stond recentelijk nog met drie uitverkochte shows in de RAI te Amsterdam, maar had ook op vrijdag 11 juli nog een gaatje in zijn agenda. En wij hadden een mooi terrein in Weert, dus die optelsom was snel gemaakt: een extra festivaldag waarbij Neil Young het publiek voor Bospop alvast opwarmt. Er zullen nog twee bands optreden voorafgaand aan de show van Neil Young.
De zondagprogrammering van Bospop krijgt met de bevestiging van zes nieuwe bands steeds meer vorm. Het Texaanse boogietrio ZZ Top moest vorig jaar op het Arrow Rock Festival helaas afhaken wegens ziekte van een van de bandleden. Maar reken maar dat we nu van de mannen met de decimeters lange baarden, uniek uitziende gitaren en rijlaarzen weer een artistiek staaltje rock n' roll voorgeschoteld krijgen. De samenstelling van de Ierse hardrockband Thin Lizzy wisselde regelmatig in de loop der jaren. Toch is, ook na het overlijden van de originele zanger Phil Lynott in 1986, de band nooit weggeweest en zeker hun hitsingle 'The boys are back in town' uit 1976 galmt nog uit menig speaker. En nu dus ook uit de speakers van het Bospop festival. Van Steve Lukather is er net een nieuw album 'Changing Times' verschenen. Steve Lukather stond eerder op Bospop samen met zijn band Toto, maar nu zal hij ook solo bewijzen nog lang niet klaar te zijn. Ook Riverside, Anathema en The Dana Fuchs Band staan op 13 juli op het podium in Weert. Voor zowel de zaterdag als de zondag is de organisatie van Bospop nog in onderhandeling met drie bands. Deze worden later bekend gemaakt.
Bospop kan zich met recht één van de gezelligste festivals van Nederland noemen. Het programma van Bospop speelt zich af gedurende drie dagen, op twee podia. Ook is er een festivalcamping, een nachtcafé (de Bosuil), en een sfeervolle festivalmarkt. Een heerlijk weekendje uit, met een scala aan goede artiesten. Op de vernieuwde website www.bospop.nl is alle informatie te vinden over de artiesten, de kampeermogelijkheden en de geschiedenis van het festival.
Voor meer informatie: www.bospop.nl en www.mojo.nl.

Stichting Bospop en Mojo Concerts presenteren:
BOSPOP 2008
Vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 juli 2008
Sportpark Boshoven, Weert