RADIO NEDERLAND WERELDOMROEP BRENGT HET NIEUWS LIVE PER MOBIEL

03-04-2008 @ 09:03

Radio Nederland Wereldomroep laat als eerste Nederlandse publieke omroep zijn correspondenten wereldwijd werken met ‘LUCI live two’, de radio software applicatie voor live mobiele verslaggeving. Vanaf de meest afgelegen gebieden wordt het nieuws eenvoudig en live, dus snel, per mobiel of laptop gebracht. Deze innovatieve applicatie is niet alleen voor radio maar ook voor internetsites en blogs geschikt, en sluit daarmee perfect aan bij de multimediale activiteiten van de Wereldomroep.
Het ontvangen van content via het mobiele netwerk is niet nieuw. Het is wel baanbrekend om content via een mobiel of het mobiele netwerk van de computer in studio kwaliteit live te streamen in mp4. De software is door de Wereldomroep uitgebreid getest. Praktisch overal is een zeer goede verbinding te leggen over internet of per satelliet. Bovendien hoeft de thuisbasis c.q. het radiostation qua bestaande techniek niet aangepast te worden. De Wereldomroep zet de software ook in voor het monteren en draadloos verzenden van mp2-geluidsbestanden.
Radio Nederland Wereldomroep is de internationale publieke omroep van Nederland. Via radio, tv en internet informeert de Wereldomroep wekelijks tientallen miljoenen mensen over ontwikkelingen in Nederland, Europa en de wereld. Voor hen is de omroep dé onafhankelijke, objectieve, onpartijdige en betrouwbare nieuwsbron. Wereldwijd, 24 uur per dag, zeven dagen per week.
De LUCI software is ontwikkeld door Technica Del Arte, een fabrikant van innovatieve audio soft- en hardware in Maastricht. In 2004 werd een eerste eenvoudige applicatie gelanceerd en verder doorontwikkeld. De BBC in Engeland en de VRT in Belgie hebben de professionele software al in hun dagelijkse uitzendingen in gebruik. De software is zeer gebruikersvriendelijk en daarmee ook interessant voor het inzetten van burger journalisten. Een tendens die veel omroepen, uitgevers en nieuwsgroepen omarmen.
Meer informatie over de beschikbare applicaties vindt u op: www.luci.eu.