Crosby, Stills & Nash op Bospop 2013

15-01-2013 @ 13:25

Nadat eerder Roger Hodgson & Band, Rowwen Hèze, The Dutch Eagles, The Jacks, The Pink Floyd Sound en Dana Fuchs Band aangekondigd zijn voor de zaterdagprogrammering van Bospop 2013, wordt daar nu de supergroep Crosby, Stills & Nash aan toegevoegd. Ook JJ Grey & Mofro staat die dag op de bühne, terwijl op zondag 14 juli Tyler Bryant & The Shakedown de line-up uitbreid. Op diezelfde zondag staan ook ZZ Top, George Thorogood & The Destroyers, Golden Earring, Jason Ricci & New Blood op de planken van het festival. Bospop 2013 vindt op zaterdag 13 en zondag 14 juli plaats in Sportpark Boshoven Weert.

Met de oprichting van Crosby, Stills & Nash in 1968, is meteen ook de geboorte van de eerste supergroep in de popgeschiedenis een feit. ‘The voice of an entire generation’, zoals Crosby, Stills & Nash ook wel worden genoemd, heeft met nummers als ‘Suite: Judy Blue Eyes’, ‘Our House’, ‘Teach Your Children’en ‘Almost Cut My Hair’ absolute klassiekers geschreven. Het uit 1969 afkomstige debuutalbum van de heren kwam direct binnen op #1 in de Amerikaanse charts en opvolger ‘Déja Vu’ (samen met Neil Young) staat nog altijd te boek als een muzikaal hoogtepunt van wereldformaat. David Crosby uit Californië, de Texaan Stephen Stills en de Britse Graham Nash stonden geprogrammeerd op het legendarische Woodstock Festival in 1969 en hebben tevens een welverdiend plekje bemachtigd in de Songwriter’s Hall of Fame. In 2013 staan ze op de planken van Bospop in Weert en wel als afsluiter op zaterdag 13 juli. Die dag is ook JJ Grey & Mofro aan het programma toegevoegd, terwijl op zondag 14 juli Tyler Bryant & The Shakedown de line-up uitbreid.

De 33e editie van Bospop vindt plaats op Sportpark Boshoven. Het muzikale programma van Bospop speelt zich af op twee podia: het hoofd- en een tentpodium. Op Bospop bevindt zich verder een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op de website http://www.bospop.nl/ staat alle beschikbare informatie over het festival, de artiesten en de kampeermogelijkheden.

Stichting Bospop en Mojo Concerts presenteren

BOSPOP 2013

Zaterdag 13 juli: Crosby, Stills & Nash, Roger Hodgson & Band, Rowwen Hèze, JJ Grey & Mofro, The Dutch Eagles, The Jacks, The Pink Floyd S ound en Dana Fuchs Band
Zondag 14 juli: ZZ Top, George Thorogood & The Destroyers, Golden Earring, Jason Ricci & New Blood en Tyler Bryant & The Shakedown
Sportpark Boshoven Weert
Entree weekendticket: € 100 (excl. servicekosten)
Entree dagticket: € 59 (excl. servicekosten)

De kaartverkoop voor Bospop 2013 start 19 januari om 10.00 uur via http://www.bospop.nl/

https://twitter.com/bospop