dEUS brengt nieuwe plaat uit!

03-03-2008 @ 16:08

21 april 2008 is een datum om vast in de agenda te zetten, want op die dag komt Vantage Point uit, het nieuwe album van dEUS!
Vantage Point is de opvolger van Pocket Revolution, het album dat op z’n zachts gezegd een succesvolle terugkeer van dEUS genoemd mag worden. Zo kwam er voor het eerst in de geschiedenis van dEUS zowaar een single op de playlist (dagrotatie) van 3FM, was er een uitverkochte clubtour, stond dEUS op Pinkpop en was het ook voor het eerst dat de band de Heineken Music Hall aandeed!
Na een lange tour door Europa, hadden Barman & Co. de smaak te pakken. Vanaf september 2006 t/m de lente in 2007 werd de basis gelegd voor de nieuwe plaat. Tussen het schrijven door werd er ook nog even een eigen nieuwe studio in Antwerpen gebouwd die de naam Vantage Point meekreeg. Uiteindelijk werd dat ook de titel voor het nieuwe album.
Vantage Point is het eerste album dat tot stand is gekomen met de ‘live’ bezetting van dEUS ten tijde van de Pocket Revolution tour. Op het album staan 10 zeer sterke nummers en de band wordt op een aantal nummers bijgestaan door gasten zoals op The Vanishing Of Maria Schneider (Guy Garvey, zanger Elbow) en Slow (Karin Dreijer Andersson, The Knife). En op de uitsmijter Popular Culture worden alle registers opengetrokken, inclusief kinderkoor en strijkers, dat doet denken aan Phil Spector’s Wall of Sound.
De eerste single Slow, afkomstig van dit album, zal begin maart het daglicht zien en wordt uiteraard vergezeld van een prachtige video.
De band zal in april naar Nederland komen voor een tweetal shows, te weten op 8 april in Doornroosje (UITVERKOCHT!) en op 15 april in de Melkweg (grote zaal).