Eefje de Visser op 6 december 2022 in Koninklijk Theater Carré

10-07-2022 @ 15:40

Op 6 december 2022 speelt Eefje de Visser een extra concert in Koninklijk Theater Carré en viert daarmee het succes van haar Bitterzoet-album tournee. Na de uitverkochte tour komt Eefje de Visser eind dit jaar naar Amsterdam om haar ‘Bitterzoet’ show nog eenmaal voor publiek te spelen.
Dit voorjaar speelde Eefje de Visser haar ‘Bitterzoet’ shows nadat de tour aanvankelijk werd uitgesteld door de corona pandemie. Voor de full band show in Carré neemt Eefje haar 5-koppige band mee. Voor de visuele productie werkte Eefje samen met haar vaste Belgische lichtontwerper Randall Diagre, Nederlands lichtkunstenaar Nick Verstand en choreograaf Sandra Hilaerts. De show kreeg veel lovende reacties van het publiek en de pers. Het optreden op Pinkpop in het verlengde van de tour werd door VPRO's 3voor12 zelfs uitgekozen tot het beste optreden van het festival.

Vlak voor de lockdown verscheen in 2020 het album 'Bitterzoet' van de Nederlandse zangeres. In hetzelfde jaar sleepte ze meerdere prijzen in de wacht waaronder de Edison Popprijs in de categorieën Alternatief en Beste Album de 3FM Award voor Beste Artiest, de Gouden Notenkraker, een 3voor12 Award en de Buma Award voor Beste Album en Beste Album Alternatief.

overzicht van de behaalde prijzen/nominaties:

* Winner of Best Artist 3FM Awards 2021

* Winner of the Gouden Notekraker 2020

* Winner of Schaal Van Rigter 2020

* Winner of the Buma Award Best alternative album 2020

* Winner of the 3voor12 Award best album 2020

* Winner Red Bull Elektropedia award Best videoclip 2020

* Nominee Anchor Award Reeperbahn Festival 2020

* Winner Grote Prijs Van Nederland 2009

Eefje de Visser’s album ‘Bitterzoet’ zoekt naar betekenis in een schuilplaats van abstracte denkbeelden. In het project gebruikt zij de Nederlandse taal op een poëtische manier en geeft daarmee haar teksten sfeer. Haar werk is productioneel gezien experimenteel van aard, maar vangt de meest menselijke emoties, waardoor de luisteraar altijd aan kan sluiten.

De in Gent wonende artiest maakt in haar muziek op een steeds prominentere manier gebruik van andere kunstvormen zoals film en dans. In 2020 verscheen een concertfilm, eveneens genaamd ‘Bitterzoet’. In haar shows komt deze combinatie van verschillende kunsten veelvoudig terug, zo ook op 6 december in Koninklijk Theater Carré.

EEFJE DE VISSER - BITTERZOET
Dinsdag 6 december 2022 | Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €26,94 (incl. servicekosten)

https://www.eefjedevisser.com/