Het Mega Piratenfestijn naar Volendam

29-02-2008 @ 17:25

Het Mega Piratenfestijn slaat op vrijdag 30 mei voor het eerst de tenten op in Volendam/Katwoude. Het reizende muziekcircus vindt die dag plaats in een enorme feesttent (de Willem Ruis-tent) op een nog nader bekend te maken locatie. Op het programma staan optredens van tal van artiesten uit de piratenwereld. Van Jan Smit tot Nick & Simon, van Marianne Weber tot Jan Keizer en van Henk Wijngaard tot Corry Konings.
En het wordt niet zo maar een editie van het Mega Piratenfestijn. Nee, de organisatie wil in Volendam het grootste MPF ooit houden. En waar anders immers ook…. ,,Het moest er ook ooit een keer van komen’’, stelt organisator Eddy Mensink. ,,We scoren met het Mega Piratenfestijn overal in Nederland volle tenten. En dat gebeurt mede dankzij de populariteit van de Volendamse artiesten. Jan Smit, Nick & Simon, Jan Keizer, de 3 J’s, noem ze allemaal maar op, ze zijn er altijd bij. En dan mag Volendam natuurlijk niet ontbreken op de agenda. We hebben het nu eindelijk voor mekaar gekregen.’’
Het Mega Piratenfestijn is onder andere jaarlijks te gast in Lemelerveld (Ov); Nieuwleusen (Ov); Borger (Drenthe), Zelhem (Gelderland), Surhuisterveen (Friesland), Lutjebroek (Noord-Holland), Heerhugowaard (NH), Wanroij (Noord-Brabant) en Landgraaf (Limburg). Het feest krijgt dit jaar maar liefst zeventien haltes in heel Nederland! ,,Bovendien is het ook ons eerste jubileumjaar’’, vertelt Mensink. ,,Dit jaar zijn we voor de vijfde keer te gast in Lemelerveld, waar het allemaal begonnen is!’
De opzet is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en de van RTV-Oost en de TROS bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Het resultaat is dat de sfeer van het podium afspat. De condens komt van het tentzeil naar beneden. En het publiek bouwt zijn eigen feestje. In de polonaise, hossend of gewoon lekker met een biertje in de hand van achteruit de tent (waar alles wat op het podium gebeurt te volgen is op grote beeldschermen. Sfeer, sfeer en nog eens sfeer. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Uiteraard worden er ook TV-opnames gemaakt. O.a. voor TROS Sterren.nl.

Met optredens van: Jannes, Jan Smit, Nick & Simon, 3J's, Marianne Weber, Thomas Berge, Jan Keizer, Tribute to the Catsband, Corry Konings, Lucas & Gea, Henk Wijngaard, Dennie Christian, Patrick!, Koos Alberts, Grad Damen en.... nog vele andere toppers! De rest van het programma volgt in een later stadium.

Voorverkoop
Kaarten zijn verkrijgbaar bij alle vestigingen van Music Store in de Benelux en bij Paylogic, tel: 0900-72956442, wwww.paylogic.nl. Tevens zijn kaarten verkrijgbaar op de site www.megapiratenfestijn.nl.
Verder zijn kaarten verkrijgbaar bij:
J-Style te Volendam, Primera te Hoorn, Primera Wormerplein te Purmerend, Bruna Europaboulevard te Alkmaar, Evers te Heerhugowaard, Bruna te Schagen, Bakkerij Kees Gutter in W.C. ’t Spil te Monnickendam, Bruna Gedempte Gracht te Zaandam, Tabakspeciaalzaak Handgraaf te Beverwijk, Bruna te Wormerveer.

Locatie:
Tent open: 18.30 uur
Aanvang: 20.00 uur

Meer info: www.megapiratenfestijn.nl