MEGA PIRATEN FESTIVALS WORDEN MEGA-POPULAIR

28-08-2009 @ 16:50

In Lutjebroek, Markelo, vroomshoop

Ruim helft kaarten MPF Lutjebroek verkocht
LUTJEBROEK  – Met nog ruim een maand te gaan, is alweer de helft van de kaarten voor het komende Mega Piratenfestijn in Lutjebroek verkocht. Het evenement slaat op zaterdag 3 oktober voor de vijfde keer de tenten op in het dorp. Het rondtrekkende muziekfestival vindt die dag plaats in een enorme feesttent aan de Kerspelweg.

Organisator Eddy Mensink, die er stiekem alweer van uit gaat dat het feest uitverkocht raakt, raadt de fanatieke liefhebbers van het Nederlandstalige lied aan om tijdig kaarten te kopen. “Want straks ben je te laat en we schrikken er soms van wat zwarthandelaren voor een kaartje durven te vragen op internet. En dat terwijl wij er juist alles aan doen om de kaartprijs zo laag mogelijk te houden.

Het reizende muziekfestival is onlosmakelijk verbonden met de huidige populariteit van het Nederlandstalige lied. Niet voor niets maakt de TROS inmiddels registraties van het festival voor het TV-programma Sterren.nl. Vandaar dat het Mega Piratenfestijn de naam TROS mag dragen.

Het Mega Piratenfestijn is in Oost- en Noord-Nederland al een begrip, maar de rest van Nederland volgt in hoog tempo. Het reizende muziekfestival heeft dit jaar zeventien haltes en is onder andere te gast in Lemelerveld (Ov); Nieuwleusen (Ov); Borger (Drenthe); Surhuisterveen (Friesland), maar ook in Heerhugowaard en Lutjebroek (Noord Holland), Neer (Limburg) en Wanroij (Brabant).

De formule is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en de van RTV-Oost bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Ook op het podium is ruimte voor enkele gelukkige bezoekers. Het resultaat is dat de sfeer van het podium afspat. De condens komt van het tentzeil naar beneden. En het publiek bouwt zijn eigen feestje. In de polonaise, hossend of gewoon lekker met een biertje in de hand van achteruit de tent (waar alles wat op het podium gebeurt te volgen is op grote filmschermen). Sfeer, sfeer en nog eens sfeer. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek.

Het programma bestaat niet alleen uit grote namen. Ook verschillende talenten uit de regio rond Lutjebroek zullen een kans krijgen om hun liedjes te zingen voor een groot publiek.

Line-up Lutjebroek:
Jan Smit, Nick & Simon, Lee Towers, René Schuurmans, Thomas Berge, Peter Koelewijn, Peter Beense, Monique Smit, Jan Keizer, 3 J’s, Koos Alberts, Corry Konings, Grad Damen, Mon Amour, Helemaal Hollands, Frans Duijts, Jannes, Alex, Bouke, Piratentoppers, Harm Wolters, Patrick!, Martin Dams, Sterren van Goud, Jan & Zwaan, Jacques Herb, Koos en Joke, Henk Pleket, Tips voor de top en vele anderen

Voorverkoopadressen:
Kaarten zijn verkrijgbaar bij: J-Style te Volendam; Bruna Europaboulevard in Alkmaar; Rozen en Kastelen in Hoogkarspel; Primera in Andijk; Primera Bos in Bovenkarspel; Primera Grooteman in Hoorn; Bruna in Wervershoof; Primera in Enkhuizen; Cafetaria ’t Koetshuis in Oosterblokker; Sigarenspeciaalzaak Teghador Spruit in Medemblik en Primera in Blokker. Ook bij alle vestigingen van Music Store in de Benelux, de vestigingen van Primera en bij Paylogic (www.paylogic.nl, tel: 0900-72956442) kunt u kaarten bestellen. Tevens zijn kaarten verkrijgbaar op de site www.megapiratenfestijn.nl.

MPF Lutjebroek

Locatie: Kerspelweg
Entree: 22,50 euro
Tent open: 18.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Meer info: www.megapiratenfestijn.nl.
 

Mega Piratenfestijn
opnieuw naar Markelo
MARKELO – Het TROS Mega Piratenfestijn slaat op zaterdag 7 november voor de tweede keer de tenten op in Markelo. Het reizende muziekcircus vindt die dag plaats in een enorme feesttent aan de …. De eerste editie was een groot succes. Vele duizenden mensen vierden feest in een uitverkochte tent. Op het programma van deze editie staan optredens van tal van artiesten uit de piratenwereld. Van Nick & Simon tot Mooi Wark, van Jannes tot de 3J’s en van Jan Smit tot Frans Duijts. De tent kan plaats bieden aan vele duizenden bezoekers.

Het programma bestaat niet alleen uit grote namen. Ook verschillende talenten uit de regio rond Markelo zullen een kans krijgen om hun liedjes te zingen voor een groot publiek.

16 Jaar en ouder
Het Mega Piratenfestijn is vanaf dit jaar een feest voor 16 jaar en ouder. De organisatie van het Mega Piratenfestijn heeft deze beslissing met tegenzin moeten nemen. De reden hiervoor zit hem in de huidige regelgeving. De organisatie heeft inmiddels meerdere boetes gekregen omdat er toch jongeren onder de 16 met alcohol waren betrapt. “Het is voor ons simpelweg niet te controleren”, vertelt Eddy Mensink, de oprichter van het Mega Piratenfestijn. “We hebben wel met polsbandjes gewerkt, maar dat hielp niet. Iemand van 16 met een bandje haalt ook gewoon bier voor zijn jongere vrienden. Dat heeft ons nu al meerdere boetes opgeleverd. Een controleur van de Voedsel & Warenautoriteit ziet zo’n jongen een biertje drinken en je hebt een boete van 1.800 euro te pakken. Dat zijn toch flinke bedragen… Voor een festival van onze grootte is het gewoon niet te doen om daar toezicht op te houden. Als er nou tweehonderd bezoekers waren, maar er lopen telkens vele duizenden mensen. Vandaar dat we vanaf nu dus jongeren onder de 16 weigeren. Het was geen leuke beslissing, want de insteek was altijd om iedereen een leuke avond te bieden, dus ook de jeugd onder de 16, maar de regelgeving heeft ons ertoe gedwongen.

Programma Markelo
Nick & Simon, Jan Smit, Jannes, Mooi Wark, Thomas Berge, René Schuurmans, Marianne Weber, Frans Duijts, Alex, Peter Beense, Monique Smit, 3J’s, Mooi Wark, Jan Keizer, Jacques Herb, Dennie Christian, Helemaal Hollands, Patrick!, Corry Konings, Grad Damen, Bouke, Piratentoppers, Harm Wolters, Martin Dams, Sterren van Goud, Jan & Zwaan, Koos en Joke, Henk Pleket en vele anderen.
 
VVK
Kaarten à 22,50 euro zijn in de regio verkrijgbaar bij Boek- en Kantoorvakhandel Prins in Markelo, Bruna in Goor; The Readshop in Haaksbergen, Lederwaren Elly Schouten in Lochem, Foto Video Ten Velde in Holten, Tabakorie Rona in Neede, Totaal Gemak Spithoff in Borculo, Snackbar de Kandarij in Hengevelde, de Music Stores in Rijssen en Ommen en de Primera’s in Almelo, Nijverdal, Hellendoorn, Hengelo, Raalte en Deventer. Ook bij alle vestigingen van Music Store in de Benelux, bij de landelijke Primera’s en bij Paylogic (www.paylogic.nl, tel: 0900-72956442) kunt u kaarten bestellen. Tevens zijn kaarten verkrijgbaar op de site www.megapiratenfestijn.nl.

Meer info: www.megapiratenfestijn.nl


Ruim helft kaarten MPF Vroomshoop verkocht
VROOMSHOOP  – Al meer dan de helft van de kaarten voor het komende Mega Piratenfestijn in Vroomshoop is verkocht. Het MPF slaat op zaterdag 26 september voor de vierde keer de tenten op in het dorp. Het reizende muziekfestival vindt die dag plaats in een enorme feesttent aan de Kooiweg.

Het reizende muziekfestival is onlosmakelijk verbonden met de huidige populariteit van het Nederlandstalige lied. Niet voor niets maakt de TROS inmiddels registraties van het festival voor het TV-programma Sterren.nl. Vandaar dat het Mega Piratenfestijn de naam TROS mag dragen.

Programma Vroomshoop:
Jan Smit, Nick & Simon, Jannes, Jan Keizer, Marianne Weber, René Schuurmans, Bouke, Helemaal Hollands, Piratentoppers, Thomas Berge, Dennie Christian, Alex, Lucas & Gea, Martin Dams, Frans Duijts, José Wolters, Patrick, Corry Konings, Grad Damen, Peter Koelewijn, Monique Smit en vele, vele anderen.

Voorverkoop
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Bruna’s in Vroomshoop en Vriezenveen; Zaal Kottink in Geesteren; Café ’n Esch in Den Ham, Tankstation in Westerhaar, Music Store Van Lingen in Ommen, Café Den Mariënbergher te Mariënberg en de Primera’s in Hardenberg, Almelo, Nijverdal, Hellendoorn, Ommen, Tubbergen, Dedemsvaart, Dalfsen en Raalte. Daarnaast zijn kaarten verkrijgbaar bij alle Music Store vestigingen in Nederland, Paylogic, www.paylogic.nl, tel: 0900-72956442 en op de site www.megapiratenfestijn.nl.