Mega Piratenfestijn op 7 oktober

13-09-2006 @ 17:06

MPF Lutjebroek stevent af op bomvolle tent

Laatste tweeduizend kaarten inmiddels in voorverkoop gegaan
Vierduizend kaarten weg, tweeduizend te gaan. De voorverkoop voor het Mega Piratenfestijn dat op 7 oktober wordt gehouden in Lutjebroek, loopt als een trein. ,,We stevenen af op een uitverkochte tent, stelt organisator Eddy Mensink. ,,Het wordt voor ons een bijzondere editie. De eerste in Noord Holland, maar dat het een succes gaat worden, staat nu wel vast. Kijk, voor Jan Smit is dit een thuiswedstrijd en hij heeft enorm veel reclame gemaakt voor ons. Hij ziet het MPF als het feest der feesten. Nu kan zijn eigen publiek het eens mee maken. Maar we hebben nog meer bijzondere acts uit de regio. Wat dacht je van Flair, Peter Beense en Tribute to The Catsband?
Het reizende muziekfestival vindt die dag plaats in een enorme feesttent (de Willem Ruis-tent) aan de Kerspelweg.
Line-up:
Het programma ziet er als volgt uit: Jan Smit, De Sjonnies, Nick & Simon, Peter Beense, Koos Alberts, Arne Jansen, George Baker, Jan Keizer (BZN), Dennie Christian, Mieke, Bonnie St. Claire, Henk Wijngaard, Jacques Herb, Maribelle, De Havenzangers, Lucas & Gea, Tribute to the Catsband, Frank & Mirella, Patrick!, Flair, Sugar Lee Hooper, Showbusters, Nico Landers.

Voorverkoopadressen:
Kaarten zijn verkrijgbaar bij: J-Style Kledingwinkel Jan Smit te Volendam; Bruna Europaboulevard in Alkmaar; De Bloemenwinckel in Hoogkarspel; Primera in Andijk; Primera Bos in Bovenkarspel; Primera Grooteman in Hoorn; Bruna in Wervershoof; Diskoland in Enkhuizen; Music Store in Purmerend; Cafetaria t Koetshuis in Oosterblokker; Music Store in Schagen; Cafetaria De Brink in Wieringerwerf; Sigarenspeciaalzaak Teghador Spruit in Medemblik; Music Store in Den Helder. Daarnaast zijn kaarten verkrijgbaar bij alle Music Store vestigingen in Nederland; de Ticketbox-voorverkooppunten en via www.ticketpoint.nl (0900 9000 800) of www.megapiratenfestijn.nl. Kaarten kosten 16 euro

Het Mega Piratenfestijn
Het Mega Piratenfestijn is in Oost- en Noord-Nederland al een begrip. Het reizende muziekfestival is onder andere jaarlijks te gast in Lemelerveld (Ov); Nieuwleusen (Ov); Borger (Drenthe); Zelhem (Gelderland) en Surhuisterveen (Friesland). De opzet is even simpel als doeltreffend. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en de van RTV-Oost bekende presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Het podium wordt overigens ingericht naar het model van Oosterhuis RTV Oost-programma De Regiotap. Enkele tientallen gelukkigen mogen plaats nemen in het podiumcaf en vieren hun eigen feestje. Het resultaat is dat de sfeer van het podium afspat. De condens komt van het tentzeil naar beneden. En het publiek bouwt zijn eigen feestje. In de polonaise, hossend of gewoon lekker met een biertje in de hand van achteruit de tent (waar alles wat op het podium gebeurt te volgen is op grote filmschermen). Sfeer, sfeer en nog eens sfeer. De Mega Piratenfestijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek.
De festivals worden in de oostelijke en noordelijke provincies door vele duizenden mensen bezocht. Laagdrempeligheid staat centraal. ,,Met onze feesten brengen we jong en oud op de been, stelt organisator Eddy Mensink. ,,We hechten eraan om een betaalbare avond uit te bieden aan een breed publiek. Vandaar dat de entree ook maar 16 euro is. Dat willen we ook niet veranderen.
MPF Lutjebroek
Locatie: Kerspelweg
Tent open: 18.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Meer info: www.megapiratenfestijn.nl