Brainpower: Twee nieuwe albums en theatertour!

29-02-2008 @ 13:49

Vriend Freek De Jonge inspireerde Brainpower om jarenlang na zijn deelname aan theatergroep ‘Made In Da Shade’ dit seizoen terug te keren naar het theater. Hij kan putten uit meer dan 5 albums eigen repertoire en neemt de bezoeker mee naar zijn wereld: de ultieme combinatie van gevoel, analyse, ritme en taal. Een muzikaal verhaal met herkenbaarheid voor iedereen. Brainpower zal met zijn vaste dj TLM langs 22 theaters in Nederland gaan. De tour gaat vlak voor 2 nieuwe albumreleases op 22 maart van start in Theater de Kattendans.
Half april verschijnen er twee splinternieuwe Brainpower albums, getiteld ‘Hart’ en ‘Hard’. Zijn 4e en 5e studio albums komen tegelijk uit en zijn verpakt als dubbelaar. Hiphop veteraan Brainpower trekt op dit dubbelalbum-project zijn melodieuzere materiaal en zijn befaamde braggin’ & boast kant uit elkaar.
Op ‘Hart’ komen thema’s langs zoals woede, angst, hoop, pijn, geluk en verschillende vormen van liefde. Het begrip/woord ‘Hart’ vormt conceptueel de rode draad. Er zijn gastoptredens variërend van Freek De Jonge, Hind en Candy Dulfer tot dj’s TLM en All Star Fresh.

Op ‘Hard staat de hardere kant van Hiphop centraal. Van tradioneel MC werk en battle raps op rauwe beats tot club bangers in alle vormen en maten. Hier wordt het begrip/woord ‘Hard’ op verschillende manieren benaderd. Gastartiesten zijn Dicecream, T-Slash, The Partysquad en rap-sensatie Sjaak.
De uitermate sterke MC staat zowel bekend om zijn onnavolgbare woordengoochelarij als om zijn ongekend unieke verwoording van diepe en voor iedereen herkenbare emoties.

Brainpower: “Op Hart gaan de lyrics grotendeels over verschillende gevoelens, levenservaring en over mijn liefde voor muziek en Hiphop in het bijzonder. Productioneel hoor je hier vooral mijn voorliefde voor Funk, Jazz, Electro en Soul terug. Op ‘Hard’ heb ik me voornamelijk laten inspireren door de meer traditionele Hip Hop zoals je die vandaag de dag wat minder hoort en ben hierin zowel verbaal als muzikaal echt tot het uiterste gegaan.”
De productie is in handen van TLM, Oh Jay, Reverse, QF, Tease, Gaspard De La Nuit, SirOJ, Thomas Bank, Big2 en Brainpower. De eerste videoclip ‘Eigen Werk’ featuring TLM is vanaf vandaag op Brainpower’s Youtube pagina te zien. De eerste officiële single en tweede clip zullen snel volgen.
TLM : “Brainpower is de beste all round MC in Nederland en dat laat hij op deze twee platen duidelijk horen. Dit dubbelalbum bevat voor mij de essentie van Hiphop.”

Brainpower Theatertour 2008
22-mrt-08 Theater de Kattendans, Bergeyk
26-mrt-08 Rabotheater, Hengelo
27-mrt-08 Theater 't Speelhuis, Helmond
29-mrt-08 Cultura, Ede
03-apr-08 Theater De Meenthe, Steenwijk
04-apr-08 Theater De Stoep, Spijkernisse
10-apr-08 Diligentia, Den Haag
11-apr-08 Het Zaantheater, Zaandam
17-apr-08 Theater De Purmaryn, Purmerend
19-apr-08 Muziekcentrum Frits Philips, Eindhoven
24-apr-08 Leidse Schouwburg, Leiden
25-apr-08 Theater de Vest, Alkmaar
26-apr-08 Kunsthuis 13, Velp
03-mei-08 Theater Zuidplein, Rotterdam
08-mei-08 Parkstad Limburg Theaters, Heerlen
09-mei-08 De Maaspoort, Venlo
10-mei-08 Goudse Schouwburg, Gouda
17-mei-08 Isala Theater, Capelle a/d IJssel
21-mei-08 Theater a/d Parade, Den Bosch
24-mei-08 Schouwburg de Kampanje, Den Helder
27-mei-08 Theater de Veste, Delft
30-mei-08 Theater De Schalm, Veldhoven

http://www.mcbrainpower.nl/