Half maart nieuw album van Room Eleven

23-02-2008 @ 14:30

Sinds hun debuutalbum Six White Russians And A Pink Pussycat weet Room Eleven op een steeds groter publiek indruk te maken met een aanstekelijke mix van jazz, pop, funk, blues en een vleugje folk. Binnen de kortste keren bereikte het album de platina status, wonnen de band een Essent-award voor jong muziektalent en werd hun succesverhaal vervolgd met verrassende shows op de podia van North Sea Jazz, Crossing Border, Oerol en het Canadese Montreal Jazz Festival, een intieme theatertournee met Jazz Impuls, een volledig uitverkochte clubtour met optredens in Tivoli en Paradiso, en in februari 2008 zelfs een flink aantal shows in Japan.
Uiteraard kon een tweede album niet al te lang op zich laten wachten. Met dezelfde vanzelfsprekendheid als waarmee ze jaren eerder het prikbord gebruikte, stuurde voorvrouw Janne Schra deze keer een nonchalante e-mail naar New York. De vraag was even vrijpostig als simpel: of haar grote voorbeeld Dayna Kurtz oren had naar een duet. Weken verstreken, maar uiteindelijk kwam het gedroomde antwoord: dat had ze.
En alsof dat nog niet genoeg was, werd ook maar meteen de rest van de band uitgenodigd, want het sprak natuurlijk vanzelf dat Dayna Kurtz en haar vaste producer Randy Crafton graag wilden helpen om de nieuwe cd op te nemen in hun eigen Kaleidoscope studio.
Het resultaat mag er zijn: Mmm... Gumbo? Gaat iets meer de diepte in, iets meer richting hun oorspronkelijke inspiratiebronnen, maar nog altijd met een puur en natuurlijk geluid. Van overproductie heeft de band een regelrechte afkeer, veel liever gaan ze voor ruwe eenvoud. Vandaar ook de titel: verwees het eerste album Six White Russians And A Pink Pussycat nog naar een mysterieuze, verfijnde cocktail, met de naam van het nieuwe album Mmm...Gumbo? is gekozen voor een stevig traditioneel gerecht uit jazzbakermat Louisiana.
Mmm...Gumbo? ademt in alles een sfeer van verandering en nieuwe stappen in het leven.
Room Eleven "Mmm... Gumbo?"
CD Album: 0602517622289  
release: 14 Maart 2008
(universal music)