NIEUWE ESSENT AWARD WINNAARS

02-11-2006 @ 17:46

De nieuwe lichting Essent Award winnaars is afgelopen week bekend geworden en bestaat uit El Pino and the Volunteers, Dennis, DiceCream, Delain en Room Eleven. Dit is alweer de 11e lichting in de geschiedenis van de Essent Awards. Deze nieuwe lichting zal spelen op Noorderslag 2007 en ontvangt een promotiebudget van 5.000 euro. Daarnaast zal de organisatie van Essent Awards zich tot het uiterste inspannen om deze nieuwe vijf winnaars tot radio en televisie te laten doordringen.
De eigengereide band El Pino and the Volunteers volgt al jarenlang hun eigen ingeslagen weg, en dat heeft ze geen windeieren gelegd. De band zwiert van countryrock tot melancholieke pop. De groep presenteerde hun debuutalbum Molten City in Rotown, Rotterdam. Dat is een goed beginpunt om uiteindelijk heel Nederland te veroveren.
Veel mensen weten inmiddels wie Dennis is, maar voor veel mensen is deze zangeres nog een onbeschreven boek. Daar komt verandering in, want het gaat snel met deze popster in wording. Met haar debuutalbum, die begin volgend jaar uitkomt, gaat ze vriend en vijand verbazen met rock, pop, ballades, dance en soul.
Delain komt uit de koker van Martijn Westerholt die jarenlang in Within Temption speelde. Net als deze groep speelt Delain gothic, maar de band heeft een heel eigen geluid. Onlangs verscheen van Delain het imponerende debuut Lucidity. Dromerige, sfeervolle nummers die altijd krachtig en melodieus zijn.
Het debuut Six White Russians And A Pink Pussycat van Room Eleven is qua titel even opmerkelijk als de inhoud: een pittige cocktail van bossanova, folk, blues en pop, vertolkt door een jazzy ritmesectie, funky gitaren, en sfeervolle blazers. De band is speels, maar heeft ook een melancholische kant. De band live zien is een ervaring op zich.
Nederland heeft de laatste jaren veel urban-acts voortgebracht, maar DiceCream is een verhaal apart. Deze rapper heeft leren lopen bij de hiphopformatie ADHD en staat nu op eigen benen met zijn veelzijdige debuutalbum Je Weet Nix die in november in de winkels zal liggen.
Inmiddels 5 jaar geleden presenteerde de vakkundige jury vertegenwoordigers van Buma Cultuur, Double 2, Idol Media, Agents After All en het Nationaal Pop Instituut de eerste lichting Essent Award. In de afgelopen jaren is Essent Awards uitgegroeid tot een belangrijke speler in het vaderlandse popcircuit dat op de voet wordt gevolgd door muziekliefhebbers, bands en de pers. Mede door de publicitaire en financile ondersteuning van Essent hebben talentvolle bands als Lange Frans & Baas B, Di-rect, Spinvis, Ali B. en Epica het laatste duwtje gekregen op weg naar de top
bron: www.essentawards.nl