Hollandse Nieuwe: Jelle Amersfoort

22-02-2008 @ 14:52

Een aanwinst voor de vaderlandse Nederpop” schreef het toonaangevende blad Music Maker op precies dezelfde dag dat “THUIS”, het langverwachte debuutalbum van kleinkunststudent Jelle Amersfoort (1980), op 2 binnenkwam in de “Lowlands Top 25”, de albumhitlijst van het Nationaal Pop Instituut. Het album verkocht zichzelf zo goed, dat er besloten werd een EP uit te brengen met live materiaal en een speciale zomerversie van "Verkocht aan haar", dat een bescheiden hitje werd op meerdere regionale zenders, maar nog altijd een "wereldhit" is op Texel.
Sinds Jelle Amersfoort in 1999 eigenhandig de schouwburg in Dieren uitverkocht, timmert hij druk aan de weg. Zo speelde hij al in het voorprogramma van De Dijk, Volumia! en De Kast, werkte hij samen met Nits, Paul de Munnik en Pater Moeskroen en speelde hij voor een uitzinnig publiek in het Gelredome Stadion. Jelle Amersfoort won verschillende prijzen, zoals de “open podium prijs” van de NCRV (Volgspot), hij stond in de regiofinale van De Grote Prijs van Nederland, was 1 van de 14 kandidaten in RTL4’s “Your Big Break” en heeft gewerkt voor Yorin’s “Kids for animals”. Momenteel studeert Jelle aan de Koningstheaterakademie voor Kleinkunst in Den Bosch.
Naast de theaterprogramma's die Jelle maakte (waarvan "Schreeuwen Op Straat" de meest succesvolle was) gaat hij ook samen met zijn 4-koppige band gergeld op "kroegentocht". Tijdens de vaak lange en warme avonden speelt de band een greep uit Jelle's repertoire, afgewisseld met bekende en minder bekende covers. De kroegentocht bracht de band onder meer op Texel, waar ze meer dan een maand de huisband waren van de bekende "Sjans" in De Koog. Voor het komende jaar staat er natuurlijk weer een kroegentour op het programma..
Jelle zit niet stil; naast een nieuwe cd met voornamelijk theater- en luisterliedjes van Jelle zelf, verschijnt dit jaar de cd "Eilandskind": een solo cd van Ad Grooten (Pater Moeskroen) waarop Jelle het lied "Onderhuids" zingt. Jelle mag zich op die cd tussen artiesten als Henk Hofstede (Nits), Gerard van Maasakkers en JW Roy scharen. Vanaf eind 2007 is Jelle weer op tour, als try-out reeks voor zijn nieuwe theaterprogramma "STROOM".

Jelle maakt frisse, uptempo Nederpop met een hier en daar een "theaterrandje". Na de opleiding kleinkunst aan de koningstheaterakademie in Den Bosch, is hij vanaf 5 maart te zien in een reallife-soap op Omroep Brabant (13 weken lang), en maakt hij zich klaar voor wederom een reeks optredens tijdens Theaterfestival Boulevard in Den Bosch (8 - 17 augustus 2008) met o.a. elke dag de succesvolle Late Night Show, kinderpopconcert, een avondvullend theaterconcert en een hommagevoorstelling aan en met Gerard van Maasakkers.

Op 06 maart is de première van zijn concerttour 2008 in Bant (Emmeloord)
04 april: Theaterconcert in Theater De NWE Vorst, Tilburg

JELLE AMERSFOORT "GOEDEMORGEN"
release: 11-02-2008
bestelnummer CDS: JV 803,
(visco/heartselling)
Meer info op www.jelleamersfoort.nl