Robert Jan Stips in Het Uur van de Wolf

17-01-2019 @ 20:56

Robert Jan Stips - De tovenaar van de Nederpop

Op donderdag 24 januari a.s. is Robert Jan Stips in het NTR programma 'Het uur van de wolf'.

Robert Jan was het kloppend hart van Supersister, speelde in Golden Earring, waar hij vioolpartijen voor componeerde. Scoorde met Freek de Jonge een nummer 1-hit 'Leven na de dood', produceerde Gruppo Sportivo, speelde in Sweet D'Buster en was de eerste in Nederland die met samples begon in de band Nits. Nu zit hij vijftig jaar in het vak.

Portret van Robert Jan Stips, de tovenaar van de Nederpop. Met zijn muzikale vrienden maakt hij een spannende nieuwe plaat á la Supersister. Grote vraag: waarom is zo'n geweldige muzikant onbekend bij het grote publiek? Met o.a. Bart Chabot, Anton Corbijn, Henk Hofstede, Cesar Zuiderwijk en Freek de Jonge.

Robert Jan Stips neemt de uitdaging van de NTR aan 50 jaar na dato nieuwe muziek in de stijl van zijn legendarische eerste groep SUPERSISTER te schrijven. Regisseur Marcel Goedhart volgt in deze documentaire Robert Jan en zijn muziekvrienden-door-het-leven bij de opnames van dit bijzondere materiaal. Dit gebeurt in een opvallend en niet gebruikelijke lokatie: in strandtheater de Fuut op het Haagse Zuiderstrand. Wat aanvankelijk als een best risicovolle onderneming in oktober werd gezien, pakte – tijdens een tropisch hete oktoberweek – prachtig uit en zorgde voor een geweldige sfeer tijdens dit muzikaal weerzien waarnaast interviews en historisch beeldmateriaal meer inzicht geven in RJ’s muziek- en privéleven –

Eind maart volgt de release van de CD ‘RETSIS REPUS’. (vinyl wat later) als Supersister projekt 2019
Verder wordt gewerkt aan 1 a 2 exclusieve live concerten in begin april

http://www.stips.net/

donderdag 24 januari | 22:55 | NPO 2