Schrijvers en muzikanten maken Wieleralbum De Sint Willebrord Sessies

22-06-2012 @ 21:17

Benefiet voor Artsen zonder Grenzen met o.a. Freek de Jonge, Tim Krabbé, Guido Belcanto, Alex Roeka, Ivo Victoria, Rick de Leeuw, Guus Meeuwis en JW Roy

Op De Sint Willebrord Sessies brengen schrijvers en muzikanten onder leiding van JW Roy een ode aan het wielrennen. Op initiatief van Nando Boers (NuSport), Dirk Jan Roeleven (NTR/VPRO) en Bert Wagendorp (De Volkskrant) verschijnt een album met 14 tracks, waarvan de volledige opbrengst ten goede komt aan Tour for Life, een achtdaagse wielertocht van Italië naar Nederland voor Artsen zonder Grenzen.

Het album opent met een gedicht van Tim Krabbé en bevat verder odes aan wielrenners Pantani (Guido Belcanto) en Wouter Weylandt (Rick de Leeuw) en verder worden alle facetten van de wielersport prachtig beschreven door nummers van Guus Meeuwis, JW Roy, Gerard van Maasakkers, Sam Valkenborgh, Ivo Victoria, Alex Roeka, De Kift, Freek de Jonge, Joost Prinsen & Frank Lammers. Op de Sint Willebrord Sessies staan verder bijdragen van oud-wielrenner Peter Winnen en wielrenverslaggever Gio Lippens.

De Sint Willebrord Sessies zijn opgenomen door producer Frans Hagenaars in de werkplaats van mechanieker/fietsenmaker Hubert van Hoydonck in het Brabantse Sint Willebrord, ook wel de wielerhoofdstad van Nederland genoemd. De vocalisten werden onder leiding van JW Roy begeleid door Reyer Zwart op contrabas, Cok van Vuuren (gitaar), Roel Spanjers (toetsen) en Jeroen Kleijn (drums). De sessies zijn niet alleen op CD vastgelegd, maar ook in beeld gebracht door Jasper ten Berge & Friends in de documentaire 'De Sint Willebrord Sessies Vol. I: Sporthuis Hubert'.

De opbrengst van cd gaat in zijn geheel naar Tour for Life en daarmee naar Artsen zonder Grenzen. Tour for Life is een fondsenwervende wielertocht voor Artsen zonder Grenzen. In 2012 rijden gesponsorde ploegen voor het vierde jaar van Bardonecchia naar Valkenburg, over een afstand van 1250 kilometer, in acht etappes over Alpencols, door de Vogezen en de Ardennen.

'De Sint Willebrord Sessies Vol. I: Sporthuis Hubert' verschijnt op 25 juni op Excelsior Recordings. Het album wordt gepresenteerd op 16 september in Sint Willebrord en op 29 september in De Kleine Komedie in Amsterdam.

http://www.excelsior-recordings.com/

https://twitter.com/#!/xlcr