IRON MAIDEN SLUIT 'WORLD TOUR 08' AF OP TT CIRCUIT ASSEN

23-01-2008 @ 15:32

Op zaterdag 16 augustus 2008 sluit Iron Maiden hun wereldtournee spectaculair af op het TT Circuit in Assen. De 'Somewhere Back In Time World Tour 08' concentreert zich volledig op de klassiekers, afkomstig van de eerste albums van Iron Maiden uit de jaren '80. Zelfs het podium en de productie is gebaseerd op het Egyptische concept van de legendarische Powerslave tour van 1984-1985.
Iron Maiden wordt ook wel de grondlegger van de New Wave of British Heavy Metal genoemd en draait inmiddels alweer 25 jaar mee aan de top. In totaal heeft Iron Maiden wereldwijd meer dan 70 miljoen albums verkocht. In september 2006 is het 14e studio-album 'A Matter of Life and Death' uitgekomen en ter ondersteuning hiervan stond Iron Maiden op 27 november 2006 met een gigantische show in de uitverkochte Brabanthallen. Tijdens deze show hebben ze dat gehele nieuwe album live en integraal gepresenteerd en werden de hitsongs veelal achterwege gelaten. Volgens oprichter en bassist Steve Harris is het nu 'payback time' en wordt het publiek daarom nu getrakteerd op een volledige 80's show. Vanaf 4 februari ligt de DVD 'Live After Death' in de schappen. Deze DVD bevat, de naam zegt het al, onder andere de originele live-registratie van een van de meest legendarische shows van Iron Maiden ooit, in Long Beach Arena (Los Angeles) in maart 1985. Verder nog de documentaires 'The History of Iron Maiden - Part 2', 'Behind the Iron Curtain', live beelden van Rock in Rio '85, interviews, fotomateriaal en videoclips. De DVD 'Live After Death' kan met recht een digitale kroon op het gehele oeuvre van Iron Maiden genoemd worden. Behalve dat de 'Somewhere Back In Time World Tour 08' zich richt op de oude klassiekers en zelfs de productie een weerspiegeling is van de legendarische Powerslave Tour, bevat de tour elementen van de 'Somewhere In Time Tour 1986-1987' en ook mascotte Eddie ontbreekt uiteraard niet. Dit alles gecombineerd met het feit dat de show in Assen de laatste van de 'Somewhere Back In Time World Tour 08' zal zijn, belooft een waar spektakel op zaterdag 16 augustus op het TT Circuit.
Donderdag 24 januari 17.00 uur start de presale van Live Nation. Leden van de Live Nation website krijgen dan tot vrijdag 25 januari 17.00 uur, dus vóór de reguliere kaartverkoop, de gelegenheid om kaarten voor het concert van Iron Maiden te bestellen via www.livenation.nl.

Voor meer informatie: www.ironmaiden.com

IRON MAIDEN & SPECIAL GUESTS
'SOMEWHERE BACK IN TIME WORLD TOUR 08'

Zaterdag 16 augustus 2008
TT Circuit, Assen
Entree: € 59 (excl. servicekosten)
Aanvang: 16.30 uur