Graveyard, Vandenberg's Moonkings en Skillet naar Fortarock 2014

26-02-2014 @ 11:10

Graveyard, Vandenberg's Moonkings en Skillet zijn toegevoegd aan de line-up van FortaRock 2014. Daarmee komt het totaal op 17 acts met nog één artiest te gaan. Eerder zijn headliner Iron Maiden, Slayer, Alter Bridge, Dimmu Borgir, Anthrax, Carcass, Trivium, Sabaton, Gojira, Behemoth, Ghost, Deafheaven, Blood Ceremony en The Charm The Fury al aangekondigd. De zesde editie van FortaRock vindt komende zomer plaats op zaterdag 31 mei 2014, in het Goffertpark te Nijmegen. 

De Zweedse band Graveyard voert je terug naar de jaren '70 met zompige blues-boogie riffs en krachtige uithalen in de beste Led Zeppelin traditie. Rock zoals rock bedoeld is. Na hun eerste Amerikaanse tour en een kruistocht langs de Europese festivals afgelopen jaren (o.a. Lowlands, Wacken en Roskilde) doet de band gelukkig ook weer Nederland aan. Het album 'Hisingen Blues' uit 2011 ging de boeken in als één van de beste rockalbums van dat jaar. Opvolger 'Lights Out' is van hetzelfde niveau, wederom bomvol zompige psychedelische hardrock. De sound van de band komt op dit album tot volle wasdom. Live heeft Graveyard zich inmiddels wel bewezen na de ware zegetocht op de vele podia. Een absolute aanrader voor elke zelfverklaarde rockliefhebber.

Na vele jaren van afwezigheid is Ad Vandenberg weer terug! Vandenberg’s Moonkings is het gloednieuwe muzikale kindje van de Enschedese gitarist, beter bekend van Vandenberg en natuurlijk Whitesnake. Samen met zanger Jan Hoving en de jonge honden Sem Christoffel (bas) en Mart Nijen Es (drums) nam Ad Vandenberg het debuutalbum op. Het is precies wat je kunt verwachten van zulke talenten; sterke, organische, melodieuze rock, diep geworteld in de jaren 70, voorzien van een modern jasje en met jeugdig elan. Ad Vandenberg werd wereldberoemd met Vandenberg, de melodieuze rockband die een internationale hit scoorde met de powerballad 'Burning Heart'. Hij bevestigde zijn status als een van 's werelds meest getalenteerde hardrockgitaristen toen hij door zanger David Coverdale uitgenodigd werd om tot diens hardrock supergroep Whitesnake toe te treden.

Skillet is in thuisland Amerika ongekend populair. Het album 'Awake' bereikte in 2012 platina, iets dat alleen Mumford & Sons en The Black Keys in datzelfde jaar voor elkaar kregen (!). De video van 'Monster' is op Youtube maar liefst 63 miljoen keer bekeken. Het niveau van de opvolger 'Rise' ligt nog een tikkeltje hoger. Vette metal- en rocksongs worden afgewisseld met meer ingetogen nummers. Waarbij naast de gebruikelijke instrumenten als drums, bas, gitaar en keyboards ook andere, meer exotische, instrumenten worden gebruikt zoals accordeon, mandoline, citers en pauken. Amerika is inmiddels plat gegaan voor Skillet en nu is Europa aan de beurt om veroverd te worden.

FORTAROCK 2014
Met Iron Maiden, Slayer, Alter Bridge, Anthrax, Dimmu Borgir, Carcass, Trivium, Gojira, Sabaton, Behemoth, Ghost, Graveyard, Vandenberg's Moonkings, Skillet, Deafheaven, Blood Ceremony, The Charm The Fury e.a.

Zaterdag 31 mei 2014
Goffertpark, Nijmegen
Entree: € 75 (excl. € 5 servicekosten)
Aanvang programma: 12.00 uur
Festivalpoorten open: 11.00 uur

Kaarten kosten € 75 (excl. € 5 servicekosten) en zijn te koop via www.fortarock.nl