WITHIN TEMPTATION en DEUTSCHE VOLKSMUSIKANTEN NAAR BÊKEFEESTEN BATHMEN

23-01-2008 @ 13:05

Programma Bêkefeesten Bathmen 2008
Het laatste weekend van mei staat gelijk aan: De Battumse Bêkefeesten, een muziekweekend met een gevarieerd artiestenprogramma dat al weer voor de 14e keer in Bathmen (gem. Deventer) wordt georganiseerd. Het programma op vrijdag 30 en zaterdag 31 mei is per dag compleet verschillend maar voor jong en oud een geweldig festival. Op vrijdagavond 30 mei zal Within Temptation het hoogtepunt van de avond zijn. Zaterdag 31 mei is het genieten voor de liefhebbers van de Duitse Schlager en Volksmusik! 
 
Vrijdag 30 mei: Festival met o.a. Within Temptation & Delain
De stichting Bathmen voor Bathmen is wederom trots op de komst van Within Temptation naar Bathmen op vrijdag 30 mei a.s.. Het afgelopen jaar was wederom een enorm succesvol jaar, met hun nieuwe album The heart of Everything en awards van onder meer TMF en MTV. Voorafgaand aan Within Temptation speelt de band Delain. Delain is een uniek gothic rock project. Hun album Lucidity is ingespeeld en ingezongen door meerdere muzikanten, die allemaal hun eigen stempel op de muziek hebben gedrukt. Voor deze avond wordt nog een derde band aan de line-up toegevoegd.

Zaterdag 31 mei: Bêkefest der Volksmusik
Op deze zaterdagavond van dit muziekweekend is gekozen voor een compleet ander programma.
Het Bêkefeest wordt een Bêkefest met een volledig Duits programma. Voor de liefhebbers van de Duitse musikantenstadl, grand prix der volksmusik en vele oktoberfeesten wordt dit een avond om niet te missen. In de tot Duitse Bierstube omgetoverde muziekhal kunnen de bezoekers tijdens het Bêkefest der Volksmusik genieten van artiesten als Die 3 Z’widern (Rot sind die Rosen), Kathrin & Peter, Original Ruhrpottsteirer en niemand minder dan Werner Redlich.
Kaarten voor vrijdag 30 mei à € 25,= en voor zaterdag 31 mei voor slechts € 12,50 zijn nu al verkrijgbaar via de website, www.bekefeesten.nl. Kaarten zijn vanaf 28 januari ook verkrijgbaar bij de regionale voorverkoopadressen.

De Stichting Bathmen voor Bathmen, organisator van de Battumse Bêkefeesten, is 14 jaar geleden opgericht met het doel een evenement te organiseren om Bathmense verenigingen/instellingen, die een financiële bijdrage kunnen gebruiken, te ondersteunen. In het verleden stonden op de “Battumse Bühne” Kane, Di-rect, Van Dik Hout, Uriah Heep, Golden Earring, De Dijk, Rowwen Heze, Jovink, Fortunes en vele anderen.

Vr. 30 mei 2008   Festival: Within Temptation, Delain + 3e band                  
Za. 31 mei 2008  Bêkefest der Volksmusik: Die 3 Z’widern, Kathrin & Peter, Werner Redlich, Original Ruhrpottsteirer, Presentatie Wijbrand van der Zande

Locatie:  Bathmen, gemeente Deventer aan de A1 (afslag 25)

Website:  www.bekefeesten.nl