R.O.O.O.M BRENGT SINGLE UIT MET FAB MORVAN (ex Milli Vanilli)

06-10-2007 @ 17:06

De uit Den Haag afkomstig urban popformatie R.O.O.O.M, heeft een single opgenomen met Fab Morvan, die bekend is van het duo Milli Vanilli. De track is getiteld Don’t You en ligt op vrijdag 19 oktober in de winkel. Na het uitbrengen van een album en een aantal singles, verschijnt binnenkort de nieuwe single van de formatie rondom zangeres Romagna, rappers DNA & Stamina en producer/gitarist Ronno. R.O.O.O.M (Rulers of Our Own Minds) en Fab kwamen via een radioshow met elkaar in contact.

R.O.O.O.M nam de studio van radiostation 100%NL een nacht over om live op de radio een nummer te componeren. De input van luisteraars werd meegenomen bij het schrijven van het nummer. Fab, gecharmeerd van de stijl en muzikaliteit van de band, aarzelde geen moment en belde op naar de studio om aanwijzingen te geven. Fab betitelde R.O.O.O.M later als “Nederlands best bewaarde geheim” en wilde graag meer met de band doen.
R.O.O.O.M slaat geen kleine vis aan de haak met Fab Morvan. In de jaren ’80 en begin jaren ’90 had Fab wereldwijde hits met de nummers Baby Don’t Forget My Number, Girl I’m Gonna Miss You en Blame It On The Rain. Als lid van het duo Milli Vanilli verkocht hij miljoenen albums over de gehele wereld. Het schandaal en de afloop van het succes van Milli Vanilli is alom bekend. Hoewel Fab in de jaren na Milli Vanilli wel degelijk groot muzikaal talent bleek te hebben, bleef alle aandacht op de schandalen gevestigd. Het tij voor Fab is echter gekeerd: met een film over de gebeurtenissen rondom Milli Vanilli (geproduceerd door Kathleen Kennedy, o.a. Jurassic Park en War Of The Worlds), een nieuwe start als schrijver/muzikant, gesteund door enthousiaste kritieken en de samenwerking met R.O.O.O.M is Fab op het moment weer helemaal hot.

www.rooom.com