Rihanna, Justin en Fergie winnen tijdens 24ste MTV Video Music Awards

10-09-2007 @ 11:01

Zangeres Rihanna was zondag 9 september de grote winnaar op de MTV Video Music Awards in Las Vegas. De uit Barbados afkomstige zangeres won de belangrijkste prijs, die voor 'Video of the Year', die ze kreeg voor de videoclip van 'Umbrella'. Ook de 'Monstersingle of the Year', voor de grootste hit van het jaar, ging naar Rihanna.
Britney Spears opende de MTV Video Music Awards met haar nieuwe single "Gimme more". Ze droeg alleen zeer geraffineerd ondergoed. Het was haar eerste officiele optreden in 4 jaar.
Justin Timberlake viel ook in de prijzen. Hij won de award voor 'mannelijke artiest van het jaar' en die voor 'bedreiging van het jaar', omdat hij dit jaar op muziekgebied een grote concurrent was voor andere artiesten. De regisseur van zijn clip 'What goes around....comes around', met Scarlett Johansson in de hoofdrol, werd uitverkozen tot 'beste regisseur' en ook de prijs voor beste choreografie ging naar het Timberlake-kamp, voor de clip 'Let me talk to you/my love'.
Fergie, die als zangeres van Black Eyed Peas en solo succesvol is, won de award voor 'vrouwelijke artiest van het jaar'. 'Groep van het jaar' werd Fall Out Boy en tot 'nieuwkomer van het jaar' werd Gym Class Heroes gekozen.
Andere winnaars waren Beyoncé en Shakira ('samenwerking van het jaar' voor het duet 'Beautiful liar') en Ken Mowe ('beste montage' voor 'Smiley faces' van Gnarls Barkley).