ALAMO RACE TRACK WORLD WIDE HIT

01-08-2007 @ 12:43

Nog even en Alamo Race Track is één van Neerlands bekendste muziekexport-produkten. Waren ze in Frankrijk al wereldberoemd, met hun YouTube- en albumhit Black Cat John Brown op zak gaan d'r steeds meer mensen plat voor onze indierockers.
Zelfs in Amerika wacht Alamo straks een warm onthaal als ze daar begin augustus gaan spelen in NY en LA. De Village Voice steekt deze week de loftrompet op hun orginele stijl, de Tripwire voorspelt ze een grootse toekomst en wie weet komen ze wel op de cover van de Magnet, want die gaan volgende week een grote fotoshoot met ze doen. En tussen de shows door moeten ze opdraven bij een veelbekende tv-show in NY en een instore verzorgen bij de beste platenzaak.
En ondertussen spelen ook nog op de beste festivals in onze Oude Wereld, zoals Dour, Boomtown in Gent, Paleo (Zwitserland) en Lowlands (Biddinghuizen). Een voorproefje van hun show daar was al te beluisteren bij Michiel op 3FM toen Alamo speelde op Lowlands-bij-Laura-thuis vorige week.
Voor Excelsior Recordings redenen te over om Black Cat John Brown op single uit te brengen, een zekere hit zou je zeggen, want de 'bright and funny pop-blues tune' - (c) Village Voice - werd al door een half miljoen YouTube-kijkers bekeken, zat prominent in Grey's Anatomy en wordt aldus bij elke Alamo-show juichend onthaald.
Dit najaar gaat Alamo Race Track stug door met spelen: eind september op de Popkomm in Berlijn, Frankrijk en Zwitserland, daarna via CMJ in NY in de rest van Amerika waar de agent van o.a. Death Cab For Cutie ze gaat boeken en dan in december weer in Nederland.

Alamo-links:
http://www.villagevoice.com/music/0730,hunter,77343,22.html
http://www.thetripwire.com/reviews/2007/5/15/black-cat-john-brown
http://www.youtube.com/watch?v=Ek4osa4LlVI&eurl=