Single, Album en Tour van Crowded House

27-05-2007 @ 13:59

De gloednieuwe single "Don't stop now" van Crowded House, die onlangs hun reunie aankondigden, is de voorloper van het album "Time on Earth" het eerste studioalbum van Crowded House in 14 jaar. Het album staat gepland voor release op 2 juli. De single is voor download verkoop beschikbaar vanaf 18 juni en fysiek vanaf 25 juni en is geproduceerd door Steve Lillywhite (o.a. U2, Morrissey).
De line-up van Crowded House is Neil Finn (gitaar, zang), Nick Seymour (basgitaar), Mark Hart (piano, zang) en nieuweling Matt Sherrod (drums). Op de single is een gastoptreden te horen van Johnny Marr op gitaar.
De Amerikaanse tournee van de groep gaat van start vanaf 4 augustus (Northampton) en loopt in ieder geval door tot 14 september (Austin/Texas).
De hoes van zowel single als album is gemaakt -zoals te doen gebruikelijk- door Nick Seymour. Behalve op de single "Don't stop me now" schreef gastspeler Johnny Marr ook mee op het nummer "Even a child" en schreef Neil Finn samen met the Dixie Chicks het nummer "Silent House". Productie was in handen van de al eerder genoemde Steve Lillywhite en verder Ethan Johns (Kings of Leon, Ray LaMontagne).
24 juni staat Crowded House als headliner op het Schotse Outsider Festval, waar ook KT Tunstall, Idlewilde, Guillemots en Eddi Reader zullen optreden.
www.crowdedhouse.com