Crowded House weer op tournee

23-01-2007 @ 19:12

Na 11 jaar geleden uit elkaar te zijn gegaan, heeft de Nieuw-Zeelandse en Australische rockband Crowded House plannen voor een nieuwe wereldtournee. De zanger en de bassist houden momenteel audities voor een nieuwe drummer, aldus de Nieuw-Zeelandse Dominion Post.

Crowded House is opgericht in 1986 en werd vrijwel meteen razend populair met hits als 'Better Be Home Soon', 'Don't Dream It's Over' en 'Distant Sun'. Het succes duurde 10 jaar, tot de band in 1996 besloot te stoppen. In november van dat jaar gaf Crowded House voor een publiek van 120.000 mensen een afscheidsconcert op de trappen van het Sydney Opera House. De drie leden gingen daarna ieder hun eigen weg: Zanger Neil Finn begon een solocarrière, bassist Nick Seymour werd producer en drummer Paul Hester werd een radio- en TV-persoonlijkheid in Australië. Laatstgenoemde bracht zichzelf in 2005 op 46-jarige leeftijd om het leven.

Op het moment staan er audities gepland in Auckland (Nieuw-Zeeland) en Los-Angeles (Verenigde Staten). Deze audities moeten uiteindelijk een nieuwe drummer opleveren. De woordvoerder van Neil Finn heeft verklaard dat de band een officiële bevestiging van de reünie van de band geeft, zodra er een geschikt derde bandlid is gevonden.