John Kraaykamp stopt: Zijn levenswerk vereeuwigd op dvd

09-05-2007 @ 16:38

Dinsdagmiddag 8 mei jl. nam John Kraaykamp sr. het eerste DVD-exemplaar van De Kraay is los!  in ontvangst in het Singer Laren. De DVD met bijzondere pareltjes uit de carrière van ‘de oude Kraay’ werd door goede vriendin en actrice Josine van Dalsum aan hem uitgereikt. John Kraaykamp was zeer trots om de DVD te ontvangen en sprak daarbij op 82-jarige leeftijd de woorden uit vanaf heden te zullen stoppen. John Kraaykamp: “Dit is een heel belangrijke dag voor me, dit is het laatste wat ik voor televisie doe. Er is een einde aangekomen, de hele periode Kraay is voorbij”. Josine van Dalsum: “Nu jij bekend hebt gemaakt voorgoed te stoppen met je carrière, is het een bijzonder moment dat jouw werk nu is vereeuwigd op dvd”. Het feestje was speciaal voor hem georganiseerd. Vrienden, familie en collega’s waren getuige van de bijzondere gebeurtenis. Tijdens de presentatie was er volop belangstelling vanuit de media (RTL Boulevard, Shownieuws, Telegraaf/Prive, Weekblad privé, ANP, AD). Productiemaatschappij JG Entertainment zet voor De Kraay is los! aansluitend een uitgebreide marketingcampagne in.
De DVD De Kraay is los! Johnny Kraaykamp op z’n best is een ode aan een groot acteur en komiek, met hoogtepunten uit zijn carrière. Te zien zijn alle hoogtepunten uit de Johnny en Rijk Show in de allerlaatste en leukste show van het legendarische duo Johnny Kraaykamp sr. en Rijk de Gooyer. Zij brengen de meest memorabele sketches en liedjes, zoals “Oh, Waterlooplein” en “Wij dansen samen de bostella”, live op het toneel en in kleur. Zoals uitgezonden door de VARA. Cabaret zoals het heden ten dage niet meer bestaat.
De DVD toont tevens de leukste fragmenten uit Laat maar zitten, de populaire comedyserie van de VARA (3 miljoen kijkers) en de meest hilarische bloopers waarbij Johnny zelf zijn lachen nauwelijks weet in te houden. Als klap op de vuurpijl zien we Johnny in een nooit eerder uitgezonden conference uit het privé-archief van regisseur John van de Rest. Met gastoptredens van o.a. Rijk de Gooijer, Adèle Bloemendaal, Robert Long, Haye van der Heyden, Rudy Falkenhagen, Pieter Lutz, Piet Kamerman, Nelly Frijda en Maarten Spanjer en het orkest o.l.v. van Tony Eyk.
De DVD box is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met producent/regisseur John van de Rest en de VARA
(JG Entertainment)