SENSATIONELE LINE-UP 50 JAAR NEDERPOP LIVE IN HEINEKEN MUSIC HALL!

19-08-2008 @ 19:12


Ruim 30 Nederlandse artiesten werken mee aan een vier uur durend live spektakel dat op 3 oktober van dit jaar georganiseerd wordt onder de titel 50 Jaar Nederpop Live.
De line-up van de avond is zojuist bekend geworden en het beloofd een ongekend spektakel te worden!
In de Heineken Music Hall treden op: Boudewijn de Groot, Jan Akkerman, George Baker, Andy Tielman, Spinvis, Alquin, Krezip, Kayak, Peter Koelewijn, Piet Veerman, Cuby & The Blizzards, Margriet Eshuis, Kayak, Ten Sharp, Gruppo Sportivo, Syb van der Ploeg, Johan, ExtinceVoicst, The Scene, Armand, Henk & Henk (Het Goede Doel), Sandy Coast, Bløf en De Dijk in een spetterend non-stop overzicht van vijftig jaar Nederlandse popmuziek.
 
Algemeen wordt de single Rock little baby van The Tielman Brothers als het startpunt gezien van de Nederpop. Het plaatje, overigens opgenomen in Brussel, kwam uit in 1958. De inmiddels 72-jarige Andy Tielman, toenmalig leider van The Tielman Brothers, is één van de vele bijzondere gasten die tijdens 50 Jaar Nederpop Live hun opwachting zullen maken. Legendarische Nederpop hits zullen worden uitgevoerd door de oorspronkelijke artiesten.
George Baker komt met de wereldhits ‘Paloma Blanca’ en ‘Little Green Bag’,
Voicst vernieuwd onze Nederpop met ‘Everyday I work on the road’, Sandy Coast horen we met ‘Capitol Punishment’ en Gruppo Sportivo zingt ‘Disco Really Made It’.
Natuurlijk horen we veel Nederlandstalig zoals van onze “King of Rock” Peter Koelewijn en zijn onverslijtbare ‘Kom van dat dak af’, ‘Ben ik te min’ vraagt Armand zich af, zingt Boudewijn de Groot enkele topsongs waaronder ‘Wonderkind van 50’, we horen Spinvis zijn ‘Bagagedrager’ uitvoeren en brengt Bløf de prachtige ballade ’Aan de kust’ en als eerbetoon aan Ramses Shaffy ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’.

Het grote scala aan topartiesten zal zich tijdens het concert niet alleen manifesteren met hun bekende songs, maar ook met minder voor de hand liggend songmateriaal van anderen. Daarnaast zullen zij ook nog eens in verrassende combinaties met collega’s optreden. Op die manier wordt er bijvoorbeeld door Krezip een eerbetoon gegeven aan het repertoire van Shocking Blue.
Syb van der Ploeg zingt enkele nummers van de legendarische Herman Brood en eert Johan het repertoire van Wally Tax en zijn band The Outsiders.

Ook aan de hand van onverwachte revivals en reünies kan het publiek zich verheugen in spraakmakende terugblikken op hoogtepunten van vijf decennia eigenzinnige popmuziek van eigen bodem. Zo levert de onlangs heropgerichte groep Alquin een belangrijke bijdrage aan het spektakel en zal Jan Akkerman met zijn eigen band nummers spelen uit zijn hele carrière en daarbij het Focus repertoire niet uit de weg gaan.

50 Jaar Nederpop is een initiatief van Stichting 50 Jaar Nederpop Live i.s.m. Universal Music, Double 2 en Heineken Music Hall en wordt mede mogelijk gemaakt door SENA en BUMA Cultuur.

De kaartverkoop voor 50 Jaar Nederpop Live is inmiddels gestart via www.ticketservice.nl en meer nieuws over onder meer de optredende artiesten is te vinden op www.heineken-music-hall.nl.