NIEUW ALBUM VAN LEGENDARISCHE NEDERLANDSE GROEP FOCUS

12-09-2006 @ 19:02

Focus is terug van (lange tijd) weggeweest. De band groeide met haar unieke progressieve rock gedurende de zeventiger jaren uit tot het succesvolste en meest gewaardeerde exportproduct van de Nederlandse popmuziek. Hoofdzakelijk instrumentale singles als 'Hocus Pocus', 'House of the King' en 'Sylvia' wisten probleemloos hun weg naar de top van de internationale hitlijsten te vinden en ook tijdloze albums als 'Moving Waves', 'Focus 3' en 'Hamburger Concerto' droegen bij aan de status en wereldfaam van deze legendarische groep. In september 2006 doet Focus weer van zich spreken met een nieuwe CD getiteld 'New Skin'. Aansluitend, vanaf begin oktober, start de band een tournee waarbij twaalf theaters in ons land worden aangedaan.
Nadat de comeback van Focus zich tot dusver vooral buiten onze landsgrenzen afspeelde en al resulteerde in de uitstekend ontvangen CD 'Focus 8', is de band nu ook in eigen land terug in de frontlinie. Uiteraard is oprichter en muzikaal genie Thijs van Leer op Hammond-orgel en dwarsfluit van de partij. Terug op het vertouwde nest is eveneens Pierre van der Linden, de virtuoze drummer die nog altijd wordt beschouwd als een van de, zoniet d beste slagwerker van Nederland. Hij vormt de ritmesectie met bassist Bobby Jacobs, telg uit de beroemde jazzfamilie. De jeugdige Niels van der Steenhoven, die zich nu al kan meten met menige (inter)nationale gitaarvirtuoos, maakt het gezelschap compleet.
Een nieuw Focus-tijdperk is aangebroken. Meer dan ooit zijn met jeugdig lan nieuwe composities geschreven, die prijken op de in september via het Red Bullet-label te verschijnen CD 'New Skin'. Tijdens de aanstaande theatertour zal Focus uiteraard het nieuwe materiaal ten gehore brengen. Dit in combinatie met een bloemlezing uit het klassieke repertoire van de groep. 'Our music is evolution, not revolution', zei Thijs van Leer ooit over de muziek van Focus. Welnu, de evolutie is in volle gang.

Het nog nooit eerder verschenen album Focus 8 is door Red Bullet nu ook in Nederland uitgebracht, voorheen was dat album alleen in Frankrijk verkrijgbaar. (Bestelnummer Focus 8: CD: RB 66.252)

"Focus 9 - New Skin"
Bestelnummer CD: RB 66253
red bullet