Within Temptation en game ontwikkelaar Spellborn NV hebben een samenwerking aangekondigd.

08-02-2006 @ 22:39

Within Temptation zal exclusieve tracks gaan leveren, die gebruikt gaan worden in de wereldwijde introductie van het nieuwe PC-spel "The Chronicles Of Spellborn". Het is voor het eerst dat een zeer populaire rock band en de ontwikkelaars van een "Massively Multiplayer Online Role-Playing Game" een samenwerking aangaan. Kortom: een nieuw tijdperk in de samensmelting van muziek en games.
Robert Westerholt, gitarist van Within Temptation, zegt: "Eigenlijk alle bandleden van Within Temptation zijn fanatieke gamers. Zowel thuis als op tournee spelen we fantasy-georinteerde games om te ontspannen en om inspiratie te krijgen. Toen we over Spellborn hoorden en over het feit dat het een Nederlands bedrijf is, waren we zeer enthousiast om eraan mee te doen en tracks te schrijven speciaal voor deze game. De samenwerking zal verdergaan als het schrijven van tracks, hetgeen we binnenkort zullen aankondigen."
Barry Hoffman, marketing manager van Spellborn NV, zegt:"Veel van onze ontwikkelaars luisteren regelmatig naar Within Temptation. Hun muziek heeft een geheel nieuwe dimensie gegeven aan onze fantasiewereld. Toen we de kans kregen om samen te werken op deze basis, waren we zeer enthousiast. Gamers luisteren sowieso veel naar muziek tijdens het gamen. Het was dan ook een gemakkelijke keuze toen we konden samenwerken met een band die zo'n goed gevoel kan geven aan deze game. Deze manier van samenwerking is een heel goed voorbeeld van de synergie tussen muziek en game ontwikkelaars."