Within Temptation maakt 3 korte films bij concept album

31-01-2011 @ 20:59

Fans wereldwijd keken vol spanning uit naar de laatste dag van
januari. Om 17.00 uur onthulde Within Temptation het eerste deel van een filmdrieluik op de websites www.facebook.com/wtofficial
www.within-temptation.com

De korte films zijn onderdeel van de verhaallijn waarop Within
Temptation
's vijfde studioalbum "The Unforgiving" (release 25 maart 2011) is gebaseerd, alsmede de bijbehorende 6-delige comic. In de films worden hoofdpersonen uit deze comic vertolkt door acteurs. Elke film wordt afgesloten met een bijbehorende muziekvideo. De eerste film "Mother Maiden", waarin de Britse actrice Dawn Mastin (Tom & Thomas, Down) een indrukwekkende hoofdrol neerzet, sluit aan op Within Temptation's nieuwe single "Faster".

Within Temptation fans kunnen de "Mother Maiden" film vanaf 31 januari delen via social media (Facebook/Twitter) op basis van het "pay-with-a-tweet" principe. Zij ontvangen dan niet alleen een Within Temptation wallpaper voorzien van nieuw fotomateriaal, maar krijgen ook exclusieve toegang tot een online luistersessie vóór de officiële album-release in maart.

Within Temptation, met de charismatische frontvrouw Sharon den Adel, is voor dit nieuwe album een andere muzikale weg ingeslagen. Gitarist Robert Westerholt legt uit: "We wilden geen traditioneel concept album waarbij de hele verhaallijn verteld wordt door de songteksten, dat werkt veel te beperkend voor ons.  De 12 tracks zijn vooral soundtracks voor de films en de comic geworden die een aanvulling vormen op het verhaal."

"The Unforgiving" kan worden omschreven als het meest gevarieerde album van Within Temptation tot dusver. Luisterrijke state-of-art rock, aanstekelijke pop-melodieën, pompende rifs, ijzersterke arrangementen en krachtige atmosferen geven de enorme veelzijdigheid van de band weer.

Bekijk "Mother Maiden" hier: http://bit.ly/fastwt
www.within-temptation.com