Fall Out Boy op 24 oktober met So Much For (Tour) Dust naar AFAS Live

09-02-2023 @ 10:04

De Amerikaanse rock- en poppunkband Fall Out Boy geeft op dinsdag 24 oktober een concert in AFAS Live Amsterdam. De show is onderdeel van de tour 'So Much For (Tour) Dust'. Support acts tijdens deze avond zijn de Amerikaanse poprockact PVRIS en rapper nothing,nowhere.. 

Tourtitel 'So Much For (Tour) Dust' refereert aan het aankomende achtste studioalbum van Fall Out Boy: 'So Much (For) Stardust'. Voor dit album tekende de band bij muzieklabel Fueled By Ramen, dat ook debuutalbum 'Take This To Your Grave' uitbracht. Waar de band de afgelopen jaren experimenteerde met electropop, voeren op de nieuwste singles 'Love From The Other Side' en 'Heartbreak Feels So Good' gitaren als vanouds de boventoon.

Fall Out Boy werd opgericht in 2001 en bestaat uit zanger en gitarist Patrick Stump, bassist Pete Wentz, gitarist Joe Trohman en drummer Andy Hurley. De groep heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot één van de belangrijkste namen in het rock, poppunk- en emogenre. Met hits als 'Sugar, We're Going Down', 'This Ain't a Scene, It's an Arms Race' en 'My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up)' verwierf de band wereldwijd bekendheid.

In de zomer van 2022 tourde Fall Out Boy nog met Green Day en Weezer door Europa onder de noemer 'Hella Mega Tour', waarbij de drie acts ook te zien waren met een grote openluchtshow in het Stadspark Groningen.

Fans die het nieuwe album pre-orderen via de webshop van Fall Out Boy krijgen toegang tot een exclusieve presale voor het concert. Deze presale is direct gestart en loopt tot dinsdag 14 februari 15:00 uur. 
De reguliere kaartverkoop start op vrijdag 17 februari om 10:00 uur via Ticketmaster.

FALL OUT BOY - SO MUCH FOR (TOUR) DUST
+ support acts PVRIS & nothing,nowhere.
Dinsdag 24 oktober 2023, AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €57,12 (incl. servicekosten)