Green Day, Fall Out Boy en Weezer kondigen gezamenlijke Hella Mega Tour aan

10-09-2019 @ 18:51

De drie iconische rockbands hebben aangekondigd dat ze samen op tour gaan. Hun Hella Mega Tour doet op zondag 14 juni 2020 ook Nederland aan. Op die dag strijken Green Day, Fall Out Boy en Weezer samen neer in het Stadspark in Groningen. Het is het enige concert in Nederland.

De wereldwijde Hella Mega Tour begint op 13 juni 2020 in Parijs en zal de hele maand juni langs acht steden in Europa en het Verenigd Koninkrijk trekken. Het Noord-Amerikaanse deel van de tour, die 20 steden aandoet en vanaf 17 juli 2020 losgaat, brengt de bands naar enkele van de meest gerenommeerde stadions, waaronder Dodger Stadium, Wrigley Field, Citi Field en Fenway Park.

Ter ere van deze aankondiging brengen alle drie de artiesten ook elk een nieuwe single uit. Deze singles zijn op hun beurt weer voorproefjes van gloednieuwe albums die er aan komen. Alle drie de singles zijn nu beschikbaar en de respectievelijke albums kunnen vanaf nu worden ge-pre-ordered.

Grammy Award-winnende punkrockband Green Day primeurt hun gloednieuwe single "Father Of All ...". Het is de eerste single van hun gelijknamige 13e studioalbum dat op 7 februari 2020 uitkomt.
Green Day, opgericht in 1986 in Berkeley, California, is een van 's werelds best verkopende bands aller tijden, met meer dan 70 miljoen albums wereldwijd verkocht en 10 miljard cumulatieve audio / visuele streams. Hun doorbraakalbum Dookie uit 1994, dat meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht en de diamanten-status bereikte, wordt alom gerespecteerd als hét album dat destijds de populariteit van punkrock weer nieuw leven heeft ingeblazen.
In 2004 bracht Green Day de rockopera American Idiot uit, die alleen al in de VS meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht en een Grammy Award voor Best Rock Album ontving.
In 2010 debuteerde een theaterbewerking van American Idiot op Broadway en nu staat Green Day opnieuw op het wereldtoneel met hun nieuwe album en de wereldwijde Hella Mega Tour.

Fall Out Boy's nieuwe single "Dear Future Self (Hands Up)" ft. Wyclef Jean verschijnt op hun aankomende album Greatest Hits: Believers Never Die - Volume Two, dat vanaf 15 november beschikbaar is. Het is de eerste nieuwe muziek van de band sinds de release van de Lake Effect Kid EP uit augustus 2018; een liefdesbrief aan hun geboortestad Chicago. In januari deed Fall Out Boy nog mee op het nummer "I've Been Waiting", een samenwerking van Lil Peep en iLoveMakonnen.
Het 7e studioalbum van Fall Out Boy, M A N I A, kwam in januari 2018 op #1 binnen in de Billboard 200 en kreeg een Grammy-nominatie voor Best Rock Album.

De nieuwe single van Weezer, "The End of the Game", geproduceerd door Suzy Shinn, komt van het komende 14e studioalbum, getiteld Van Weezer, dat in mei 2020 uitkomt. De inspiratie voor dit album is afgeleid uit de diepste wortels van Weezer - metal! In zijn vroege jaren was frontman Rivers een enorme KISS-fan; Brian was een grote fan van Black Sabbath; Pat aanbad Van Halen en Rush, terwijl Scott dol was op Slayer en Metallica. De laatste keer dat deze voorliefde voor hardere rock geuit werd door Weezer was op hun geliefde album uit 2002, Maladroit.

GREEN DAY
Pre-order Father Of All…: https://greenday.lnk.to/fatherofall
Luister naar "Father Of All...": https://greenday.lnk.to/fatherofallsong

FALL OUT BOY
Pre-order Believers Never Die - Volume 2: https://store.falloutboy.com
Luister naar "Dear Future Self (Hands Up)": https://FallOutBoy.lnk.to/DearFutureSelf

WEEZER
Pre-order Van Weezer: https://weezer.lnk.to/vanweezer
Luister naar "The End of the Game": https://weezer.lnk.to/endofthegame

THE HELLA MEGA TOUR Europe & UK Dates:
Saturday, June 13 PARIS, FRANCE La Defense Arena
Sunday, June 14 GRONINGEN, NETHERLANDS Stadspark
Wednesday, June 17 ANTWERP, BELGIUM Sportpaleis
Sunday, June 21 VIENNA, AUSTRIA Ernst Happel Stadium
Wednesday, June 24 GLASGOW, SCOTLAND Bellahouston Park
Friday, June 26 LONDON, ENGLAND London Stadium
Saturday, June 27 HUDDERSFIELD, ENGLAND The John Smith’s Stadium
Monday, June 29 DUBLIN, IRELAND RDS Arena

Kaartkopers krijgen meteen na aankoop van hun ticket(s) een exclusieve Nederlandse Hella Mega Tour Podcast aangeboden.

HELLA MEGA TOUR – GREEN DAY, FALL OUT BOY, WEEZER
Zondag 14 juni 2020 | Stadspark Groningen
Aanvang: 17:30 uur | Entree: €66,06 | €88,48 (incl. servicekosten)
De kaartverkoop voor dit concert start vrijdag 20 september om 10:00 uur via Ticketmaster.