Fall Out Boy naar HMH

13-02-2015 @ 19:04

Op dinsdag 20 oktober geeft Fall Out Boy een concert in de Heineken Music Hall en maakt deel uit van hun 'American Beauty/American Psycho Tour'. 

Maar liefst vier jaar duurde de pauze die de Amerikaanse poppunkband Fall Out Boy inlaste na het uitbrengen van 'Folie à Deux'. Het tweede album 'Take This To Your Grave' uit 2003 haalde de gouden status, en met opvolger 'From Under The Cork Tree' zette de band zich definitief op de kaart. Maar liefst 2,5 miljoen ex. werden van dat album verkocht. Na nog twee studioalbums en een live-album hield Fall Out Boy het voor onbepaalde tijd voor gezien, waarmee de toekomst van de band onzeker was. Voorjaar van 2013 was daar opeens het album 'Save Rock And Roll'  en stond er een optreden op Lowlands in de agenda.

Na deze verrassende terugkeer stonden zanger Patrick Stump, gitarist Joe Trohman, drummer Andy Hurley en de veelbesproken basgitarist Pete Wentz, op de buhne van de Heineken Music Hall in 2014. Afgelopen 16 januari is hun zesde studio album uitgebracht 'American Beauty/American Psycho'. Het album is voortgekomen uit de tour die ze met Paramore medio 2014 heeft gedaan. Bij de Amerikaanse Billboard album Top 200 kwam dit album op #1 binnen. En dan nu het vervolg, nl. een uitgebreide tour dit najaar waarbij wederom de HMH wordt aangedaan.

Fall Out Boy - American Beauty/American Psycho Tour

Dinsdag 20 oktober 2015, Heineken Music Hall, Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur. Entree: vanaf 38 (excl. servicekosten)

http://falloutboy.com/

https://www.youtube.com/watch?v=LBr7kECsjcQ