Coldplay maakt Europese data in 2023 bekend voor hun Music Of The Spheres World Tour

22-08-2022 @ 09:06

Coldplay komt in 2023 terug naar Nederland! Op15, 16, 18, 19 juli geeft de band in het kader van de Music Of The Spheres World Tour concerten in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.
De ochtend nadat de band zegevierend hun zes uitverkochte avonden in Wembley Stadium in Londen afsloot, kondigt Coldplay nog veel meer Europese stadionconcerten aan voor hun Music Of The Spheres World Tour in de zomer van 2023. Met data voor eerste concerten in Portugal, Spanje, Italië, Zwitserland, Denemarken, Zweden en Nederland, maar ook shows in de Britse steden Manchester en Cardiff.

Sinds de band haar records brekende tournee afgelopen maart begon in Costa Rica werden meer dan vier miljoen tickets verkocht voor de concerten in Latijns Amerika, de VS en Europa, die jubelende recensies opleverden van zowel fans als critici; de eerder genoemde Wembley shows waren daarop geen uitzondering.

De tour werd ook geprezen om haar grensverleggende aantal duurzame initiatieven, zoals een show die wordt aangedreven door 100% duurzame energie op bijna alle locaties, het eerste tourwaardige batterijsysteem ter wereld (gemaakt van 40 elektrische BMW autobatterijen), elektrische fietsen en kinetische dansvloeren waarmee fans helpen om het concert aan te drijven, zonnepanelen en windturbines op elke concertlocatie, een belofte om de touruitstoot met 50% te verlagen, initiatieven om fans te motiveren met groen transport te reizen en één nieuw geplante boom voor elk verkocht ticket. Kijk voor alle informatie op sustainability.coldplay.com.

Voor de nieuwe tourdata werden al hints gegeven via Easter eggs in de bands nieuwe videoclip voor ‘Humankind’ (de single komt van hun album ‘Music Of The Spheres’) die vorige week uitkwam. Tot grote vreugde van de fans werden daarin ook al hints gegeven voor optredens in Zuidoost-Azië en Noord-Amerika.

Tickets voor de nieuwe Europese concerten gaan 25 augustus om 10.00 uur lokale tijd in de verkoop. Alle details zijn te vinden op coldplay.com/tour.

DATA MEI 2023
Woensdag 17 Estádio Cidade de Coimbra – Coimbra PORTUGAL
Woensdag 24 Estadi Olímpic Lluís Companys – Barcelona SPANJE
Donderdag 25 Estadi Olímpic Lluís Companys – Barcelona SPANJE
Woensdag 31 Etihad Stadium – Manchester VK
JUNI 2023
Donderdag 01 Etihad Stadium – Manchester VK
Dinsdag 06 Principality Stadium – Cardiff VK
Woensdag 21 Stadio Diego Armando Maradona – Napels ITALIË
Zondag 25 Stadio San Siro – Milaan ITALIË
Maandag 26 Stadio San Siro – Milaan ITALIË
JULI 2023
Zaterdag 01 Stadion Letzigrund – Zürich ZWITSERLAND
Woensdag 05 Parken – Kopenhagen DENEMARKEN
Donderdag 06 Parken – Kopenhagen DENEMARKEN
Zaterdag 08 Ullevi – Göteborg ZWEDEN
Zondag 09 Ullevi – Göteborg ZWEDEN
Zaterdag 15 Johan Cruijff ArenA – Amsterdam NEDERLAND
Zondag 16 Johan Cruijff ArenA – Amsterdam NEDERLAND
Dinsdag 18 Johan Cruijff ArenA – Amsterdam NEDERLAND
Woensdag 19 Johan Cruijff ArenA – Amsterdam NEDERLAND

Coldplay - Music Of The Spheres World Tour
15, 16, 18, 19 juli 2023, Johan Cruijff ArenA, Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €56,- (incl. servicekosten)